Κρήτη

Ηράκλειο

Αδελφοποίηση Ηρακλείου - Βενετίας - Ιστορική συνάντηση των δυο Δημάρχων

δημαρχος βενετιας δημαρχος ηρακλειου.jpg

Μια συνάντηση ιστορικής  σημασίας  είχαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου και ο δήμαρχος της Βενετίας κ. Luigi Brugnaro  την Κυριακή  4 Σεπτεμβρίου,  στο περιθώριο του φόρουμ  «1000 πόλεις, εκατομμύρια πολίτες, ένα όραμα για το μέλλον»  που διεξάγεται στην ιταλική πόλη.

Η συνάντηση, πέρα από την ιστορικότητα της, ήταν και πλούσια σε θεματολογία, καθώς μεταξύ άλλων συμφωνήθηκαν συνεργασίες ανάμεσα στους δύο δήμους σε πολλά επίπεδα  αλλά και η άμεση έναρξη της διαδικασίας για την αδελφοποίηση Ηρακλείου και Βενετίας.  

δημαρχος βενετιας δημαρχος ηρακλειου.jpg

δημαρχος βενετιας δημαρχος ηρακλειου.jpg, by lamprakis

Συγκεκριμένα:
-Συμφωνήθηκε  η συνεργασία των Δήμων Ηρακλείου και Βενετίας καθώς και των Περιφερειών Κρήτης και Βένετο, με στόχο την ανάδειξη του κοινού πολιτιστικού πλούτου των δυο πόλεων.
-Ακόμη, υπήρξε συμφωνία για την κατάρτιση σχεδίου από τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες των Δήμων για την πραγματοποίηση πολιτιστικών ανταλλαγών, ιδίως κατά την περίοδο  Οκτωβρίου – Απριλίου , οι οποίες θα περιλαμβάνουν φεστιβάλ τέχνης, χορωδίες και ορχήστρες νέων ενώ θα εξεταστεί  και το ενδεχόμενο λειτουργίας μέρους της Biennale στο Ηράκλειο. Επίσης , για το ίδιο χρονικό διάστημα,  θα σχεδιαστούν συνεργασίες και θα αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.
-Οι δυο Δήμαρχοι εξέφρασαν την επιθυμία για την αδελφοποίηση Ηρακλείου και Βενετίας και μάλιστα συμφώνησαν η σχετική διαδικασία να ξεκινήσει άμεσα.
-Ο κ. Luigi Brugnaro γνωστοποίησε την πρόθεση του να εντάξει τα Ενετικά μνημεία του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα,  στο πρόγραμμα που ετοιμάζεται να καταθέσει στην UNESCO για την προστασία των μνημείων της Βενετίας.

Τέλος, ο Δήμαρχος  Ηρακλείου προσκάλεσε τον Δήμαρχο Βενετίας  να παρευρεθεί στην έναρξη του Φεστιβάλ «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»  το καλοκαίρι του 2017.

δημαρχος βενετιας δημαρχος ηρακλειου.jpg

δημαρχος βενετιας δημαρχος ηρακλειου.jpg, by lamprakis

Στη συνάντηση, εκτός του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού και του Δημάρχου Luigi Brugnaro, παρέστησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Τουρισμού της Βενετίας κ. Paola Mar, η γενική διευθύντρια ευρωπαϊκών θεμάτων του Δήμου Βενετίας κ. Paola Ravenna, o πρύτανης του διεθνούς Πανεπιστημίου της Βενετίας και τέως πρέσβης της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Luigi Vattani και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου  κ. Gian Andrea Paolo Garancini.

Κρήτη

Ηράκλειο

17χρονος απο τροχαίο στο ΠΑΓΝΗ: Οι γιατροί θα επιχειρήσουν την "αφύπνισή" του

ανήλικος μηχανάκι

"Σταθερή" κρίνεται η κατάσταση της υγείας του 17χρονου αγοριού που χθες έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπου και διασωληνώθηκε. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ekriti.gr ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, η ομάδα γιατρών που παρακολουθεί τον ανήλικο είναι πολύ πιθανόν- κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας- να επιχειρήσει τη διαδικασία "αφύπνισής του". 

Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα στις Γωνιές Πεδιάδος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται. 

 

φώτο αρχείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Ο Δήμαρχος για την ψηφιακή απεικόνιση του Χάνδακα και τις έντονες αντιδράσεις

Κρήτη - κορωνοϊός: Αναρρώνει ο 35χρονος που εμβολιάστηκε και παρουσίασε θρόμβωση

Σητεία - κορωνοϊός: Ραντεβού στο συντριβάνι... για rapid test