Κρήτη

Ηράκλειο

30.000 ευρώ για έργα σε Λαράνι και Σοκαρά

marmi_a.e.-_larani_sokaras.jpg

Στα Γραφεία του Δήμου Γόρτυνα υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: <<Εργασίες ∆ιαμορφώσεων και Αισθητικών Αναβαθμίσεων Χώρου Εντος Οικισμού Λαρανίου Και Χώρου Αναψυχής Φαραγγιανής Κεφάλας Οικισμού Σοκαρά ∆. Γόρτυνας >> Προϋπολογισμού μελέτης : 30.000,00€ με την Εταιρεία ‘’ΜΑΡΜΙ Α.Ε.’’, η οποία καλείται εφεξής ανάδοχος του έργου. 

Με την υπ΄αριθμ.54/2017µελέτη ο ∆ήµος Γόρτυνας θα προβεί στην εκτέλεση εργασιών αισθητικής αναβάθµισης σε δύο χώρους: 
α) στον δηµοτικό χώρο του οικισµού Λαρανίου που βρίσκεται νότια του κεντρικού ιερού ναού, όπου προβλέπεται να κατασκευαστεί λιθοδοµή περιµετρικά του δηµοτικού χώρου συνολικού µήκους 109 µέτρων, καθώς και πέντε πέτρινα καθιστικά εντός του χώρου αυτού. Επίσης, βόρια του κεντρικού ιερού ναού προβλέπεται να κατασκευαστεί λιθοδοµή συνολικού µήκους 70 µέτρων, σε χώρο διαµόρφωσης πάρκινκ. 

β) στον ήδη διαµορφωµένο χώρο της Φαραγγιανής Κεφάλας του οικισµού Σοκαρά, προβλέπεται να κατασκευαστούν συµπληρωµατικά λιθοδοµές (στην πλευρά του βράχου, πίσω από τα W.C., µήκους 22 µέτρων, στην πλευρά του γηπέδου µήκους 22 µέτρων, στην σκάλα που βρίσκεται δίπλα στο βορινό πάρκινκ µήκους 3,50 µέτρων, δυτικά της κερκίδας µήκους 8,5 µέτρων και νότια της κερκίδας µήκους 17 µέτρων, ενώ θα κατασκευαστούν και δύο θύρες αλουµινίου στα δύο υφιστάµενα W.C. 

Ο προϋπολογισµός των ανωτέρω εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 30.000,00 € και η πίστωση προέρχεται απο Π.∆.Ε., σύµφωνα µε την υπ. αριθµό 103893/24.05.2017 Απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης - ∆/νση Αναπτυξιακού Προγραµµατισµού.

Κρήτη

Κρήτη: Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή

Σεισμογράφοι

Ακόμα μια σεισμική δόνηση έγινε αισθητή πριν από λίγα λεπτά, με επίκεντρο την περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο σεισμός σημειώθηκε στις 23:14 και είχε μέγεθος 3,5 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ. Σημειώθηκε 6 χιλιόμετρα νότια - νοτιοανατολικά του Αρκαλοχωρίου, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Οι σεισμολόγοι για τα 6,1 Ρίχτερ

Ηράκλειο - σεισμός: 22 μέρες μετά ... κλειστή η πλατφόρμα για χιλιάδες σεισμόπληκτους

Άνοιξε η πλατφόρμα «arogi.gov.gr» για τους σεισμόπληκτους της Αγίας Βαρβάρας

ESPA BANNER