Κρήτη

Ηράκλειο

28η Οκτωβρίου - Ηράκλειο: Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, αρχές τίμησαν την Εθνική Επέτειο

28η Οκτωβρίου - Κατάθεση Στεφάνων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων – προσκύνημα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη παρουσία τοπικών αρχών, μαθητών πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με οργανωτή τη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, ενώ στο μνημείο, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, του
Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών Συμβούλων, κατέθεσαν στεφάνι οι: Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Αντιδήμαρχος Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης Νέας Γενιάς Δήμου
Ηρακλείου, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι σωμάτων Ελληνικού Οδηγισμού και Προσκόπων.

28η Οκτωβρίου - Κατάθεση Στεφάνων
28η Οκτωβρίου - Κατάθεση Στεφάνων

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης για την εθνική επέτειο της 28 ης Οκτωβρίου 1940 δήλωσε:

«Τιμούμε σήμερα το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού απέναντι στις δυνάμεις του άξονα-του ναζισμού του φασισμού-,το ΟΧΙ που έγραψε την εποποιία στα βουνά της Ηπείρου και στα οχυρά του Ρούπελ. Έχουμε χρέος να τιμούμε την μνήμη όσων θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της ελεύθερης και ανεξάρτητης Πατρίδας. Μαζί με την νέα γενιά, τη μαθητιούσα νεολαία, σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι στους ήρωες του 1940, για όλους τους αγωνιστές της Αντίστασης, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης ανέφερε: «Σήμερα και αύριο στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με σεβασμό και ταπεινότητα τιμούμε τους ήρωες του ΄40 που αγωνίστηκαν και
θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία της πατρίδας. Έχουμε ηθική υποχρέωση να τιμούμε την μνήμη τους, να σεβόμαστε τις παρακαταθήκες τους και να μεταφέρουμε από γενιά σε γενιά τις αξίες και τα ιδανικά τους, διατηρώντας ταυτόχρονα το εθνικό μας φρόνημα πολύ υψηλό ειδικά στις ημέρες που διανύουμε».

Το πρόγραμμα της 28 ης Οκτωβρίου στο Ηράκλειο

Οι επετειακές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο κορυφώνονται αύριο Πέμπτη 28η Οκτωβρίου όπου την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Πολιτισμού-Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

ΩΡΑ 7:30
Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων θα σημάνουν χαρμόσυνα και η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα παιανίσει το Εωθινό.

ΩΡΑ 8:00
Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΩΡΑ 10:30
Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Προσέλευση επισήμων και Αρχών.
Για την 28η Οκτωβρίου θα μιλήσει ο Διευθυντής του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου κ. Λαμπράκης Εμμανουήλ.

ΩΡΑ 11:30

Τελετή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
Προσέλευση επισήμων και Αρχών στο χώρο του μνημείου.
1) Επιμνημόσυνη δέηση
2) Κατάθεση Στεφάνων
3) Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
4) Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

ΩΡΑ 12:00
Παρέλαση, από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, συνέχεια προς πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, οδό Έβανς (αριστερά μεγάλη Έβανς) και ολοκλήρωση στην Καινούρια Πόρτα-Καμάρες (Πύλη Ιησού), των ακόλουθων τμημάτων: Της Φιλαρμονικής του Δήμου, των Αναπήρων Πολέμου, Παλαιών Πολεμιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Σώμα Νοσηλευτικής, Σώμα Κοινωνικής Πρόνοιας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών - Ναυαγοσωστών), του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Σωματείου Ποντίων ‘‘Εύξεινος Λέσχη’’ Ηρακλείου, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν.
Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ηρακλείου, των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, των Ε.Ε.Ε.Κ., των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, των ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ηρακλείου, των Στρατιωτικών Τμημάτων κατά την καθιερωμένη τάξη.

ΩΡΑ 17:30
Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον κορωνοϊό COVID 19 και θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο - Rapid test: Δείτε πού θα γίνονται την αργία της 28ης Οκτωβρίου

Δήμος Φαιστού: Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου

Κρήτη: "Οι Υδρογονάνθρακες αποτελούν μέρος της λύσης για την ενεργειακή μετάβαση"

Κρήτη

Ηράκλειο

Καράβολας: Πτώση άνδρα ενεργοποίησε Λιμενικό Σώμα και ΕΚΑΒ

Καράβολας

Το περιστατικό πτώσης ενός άντρα στα βράχια στην περιοχή του Καράβολα, κλήθηκε να διαχειριστεί σήμερα  το απόγευμα,  Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου,  το Λιμενικό Σώμα και το ΕΚΑΒ. 

Μόλις ειδοποιήθηκαν οι αρχές για το περιστατικό, οργάνωσαν ευρεία επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα να απεγκλωβιστεί ο άντρας ο οποίος,  σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι μεγάλης ηλικίας. 

Τον ηλικιωμένο παρέλαβε ασθενόφορο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του ατυχήματος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ για το κρούσμα στα Χανιά

Δήμος Ηρακλείου: Στις 6 Δεκεμβρίου η Τελετή Απονομής των Cretan Taste Awards

Ηράκλειο - Συριγωνάκης για κυριακάτικη αργία: "Πολύ κακό για το τίποτα"

ESPA BANNER