Κρήτη

Ηράκλειο

20 Χρόνια Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου

Μουσικό Σχολείο

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου σας γνωστοποιεί ότι μετά την παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο, οι Αιτήσεις για την εγγραφή στην Α’ Γυμνασίου για το σχολ. έτος 2020-2021, θα γίνονται δεκτές ως 5 Ιουνίου 2020.

Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι οι υποψήφιοι μαθητές δεν είναι απαραίτητο να έχουν μουσικές γνώσεις εκ των προτέρων για να φοιτήσουν στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου. Όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας διδάσκονται κανονικά, όπως σε κάθε άλλο Γυμνάσιο και Λύκειο της χώρας. Ο πιο εύκολος τρόπος για να υποβάλετε Αίτηση, είναι από την ιστοσελίδα του Σχολείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mousiko.gr Το Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο – Λύκειο), βρίσκεται στην Πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών.

Στην περιοχή αυτή συνυπάρχουν το Δημαρχείο Χερσονήσου, το Ενυδρείο Κρήτης (CretAquarium), το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, το Καλλιτεχνικό Σχολείο, το Γυμνάσιο & Λύκειο Γουβών, το 2o ΙΕΚ κ.α. Η είσοδός του Μουσικού Σχολείου είναι ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Δημαρχείου Χερσονήσου.

Η σίτιση και η μετακίνηση των μαθητών μας παρέχεται δωρεάν. (Δρομολόγια από Ηράκλειο, Χερσόνησο και άλλες περιοχές του Νομού Ηρακλείου) Προσοχή: Μαθητής που φοιτά στο Μουσικό Σχολείο μπορεί να πάρει μετεγγραφή όποτε επιθυμεί σε άλλο Γυμνάσιο ή Λύκειο Γενικής Παιδείας, το αντίστροφο όμως γίνεται μόνο με εξετάσεις.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στο Σχολείο στο 2810.761.696 ή να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας www.mousiko.gr Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους μαθητές μας!

Κρήτη

Κρήτη: Αξιοποίηση των προγραμμάτων προς όφελος του νησιού

Από την τηλεδιάσκεψη

Την βέλτιστη αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών για τις Περιφέρειες επεσήμανε ο Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα, στη συνάντηση εργασίας για την Εδαφική Συνεργασία και τις Μακροπεριφέρειες, που διοργανώθηκε διαδικτυακά από τη Διαμεσογειακή Επιτροπή της CPMR – Συνέλευσης των Παραθαλάσσιων Περιφερειών της Ευρώπης.

Ο Γιώργος Αλεξάκης, μετέφερε σημαντικά συμπεράσματα που έχουν προκύψει από τη δυναμική παρουσία της Κρήτης στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική της Αδριατικής Ιονίου EUSAIR από το 2014 έως και σήμερα, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και μέσω της υλοποίησης τεσσάρων ανταγωνιστικών προγραμμάτων του πλαισίου ADRION (TOUREST- Υδάτινοι πόροι και Τουρισμος, INNOVAGRO-ΜΜΕ και τοπικό κρασί, IMPRECO-Διαχείριση οικοσυστημάτων, ADRISEISMIC-Ανακαίνιση και αντισεισμική προστασία σε ιστορικά κτίρια).

Όπως τόνισε ο ίδιος, στην εποχή της Ανάκαμψης από την Πανδημία COVID, την ανάγκη της Βιώσιμης Ανάπτυξης κατά τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Κομισιόν δια της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας EU GREEN DEAL.

H σημαντική πολυετής εμπειρία και η δράση της Περιφέρειας Κρήτης στην EUSAIR καταδεικνύει 6 σημαντικά συμπεράσματα – πολύ χρήσιμα για την μετέπειτα αξιοποίηση του θεσμού της Μακροπεριφέρειας, για την μεταφορά μιας πολυεπίπεδης Ευρωπαϊκής Στρατηγικής σε απτά αποτελέσματα εναρμονισμένα με τις τοπικές ανάγκες των Περιφερειών και σε σχέση με τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν:

Τη μεταφορά των στρατηγικών ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων στις τοπικές ανάγκες σε κάθε χώρα και Περιφέρεια.

Την ενίσχυση της ικανότητας των Περιφερειών να αντιληφθούν και να αξιοποιήσουν τα οφέλη μιας Μακροπεριφερειακής Συνεργασίας.

Την ενσωμάτωση των πολιτικών μηνυμάτων των Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών στις Περιφερειακές Πολιτικές

Τη διασύνδεση της Στρατηγικής Αδριατικής Ιονίου με την ατζέντα των Περιφερειών που συμμετέχουν, καθώς αυτό αποτελεί κλειδί για την επιτυχή υλοποίησή της σε τοπικό επίπεδο

Οι Περιφέρειες – μέλη της EUSAIR δεν έχουν δραστηριοποιηθεί στον ίδιο βαθμό, στοιχείο που υποδεικνύει την σημασία της ευθυγράμμισης της αποτελεσματικότητας των αναμενόμενων δράσεων και προσδοκώμενων αποτελεσμάτων

Είναι απαραίτητο να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό, ο ρόλος των Περιφερειών ως Δυνητικών Εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ADRION για την καλύτερη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων των έργων και να προτεραιοποιηθούν δράσεις στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα που να “εξυπηρετούν” τη διαπεριφερειακή, από κοινού-σύγχρονη αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων.