Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

15.000 σακούλες με κωδικό για έκπτωση, θα δοθούν από το δήμο, στους πολίτες του Ηρακλείου

Image
15.000 σακούλες με κωδικό για έκπτωση, θα δοθούν από το δήμο, στους πολίτες του Ηρακλείου
 clock 13:22 | 10/02/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Στην Ημερίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ–Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Εθνικό Διάλογο που ανοίγει η πολιτεία για τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Στρατηγικού Προγράμματος πρόληψης παραγωγής αποβλήτων και του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και κατέθεσε τις δικές του προτάσεις για ένα βιώσιμο σύστημα που θα λύσει τα βασικά προβλήματα της Διαχείρισης των Αποβλήτων. Ο κ. Κουράκης τόνισε την ανάγκη  θέσπισης μέτρων και όρων για τη δημιουργία οικονομικών κινήτρων που θα οδηγήσουν σε αλλαγή καταναλωτικών προτύπων. «Π.χ μπορούν να καταργηθούν οι πλαστικές σακούλες στα σούπερ μάρκετ οι οποίες θέλουν 300 χρόνια για να αποδομηθούν στους ΧΥΤΑ.

Επίσης  ανακοίνωσε ότι  σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο θα διανεμηθούν 15.000 ειδικές σακούλες στους πολίτες με μπαρ κόουντ, έτσι ώστε πηγαίνοντας στα σούπερ μάρκετ με αυτές να τυγχάνουν έκπτωσης 1%.

Η ομιλία προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους παραβρισκόμενους ανάμεσά τους και οι  Υπουργοί Περιβάλλοντος κ.Μανιάτης και Ανάπτυξης κ.Χατζηδάκης,  και η πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Αυγερινοπούλου που τον προσκάλεσε να μιλήσει στα μέλη της Επιτροπής.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis