Η ΚΝΕ διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων για το 40ο φεστιβάλ ΚΝΕ - «οδηγητή» που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Κομμένο Μπεντένι. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Κομμένο Μπεντένι, ξεκινούν οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή». Οι διήμερες φεστιβαλικές εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο, στις 21:30, με την πολιτική ομιλία της Ε. Μπέλλου, μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ.
Στις σημερινές εκδηλώσεις, που ξεκινούν από τις 20:30, ξεχωρίζουν οι συναυλίες από αρκετά μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα αλλά και από «To Quinteto του δρόμου», την Άλλη Μπάντα, τους «ALAN DALON» (Σωτήρης Αλεξάκης, Βαγγελιώ Φασουλάκη, Νίκος Βέργος) ενώ η εκδήλωση κλείνει με κρητικό γλέντι από τον Βασίλη Σκουλά. Παράλληλα στην κεντρική σκηνή, στις 21:15, θα ανέβει Μουσικοθεατρική παράσταση με θέμα «Φασισμός… οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν» ενώ άυριο, Σάββατο, στις 20:45, στη νεανική σκηνή, θα υπάρχει διαδραστική παράσταση με τίτλο: «Τσακίζουμε το φασισμό μέσα και έξω από τα σχολεία».
Στις αυριανές εκδηλώσεις συμμετέχουν αρκετά μαθητικά συγκροτήματα αλλά και τα συγκροτήματα των «Άλμα», «TRIO λέ» (Γιάννης Παξιμαδάκης, Σωτήρης Αλεξάκης, Στέφανος Κουρουπάκης) ενώ θα γίνει αφιέρωμα με θέμα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων. Συνεχίζουμε!».
Στα πλαίσια του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στο Ηράκλειο, θα υπάρξουν δραστηριότητες αφιερωμένες στην πάλη ενάντια στο φασισμό - ναζισμό.