Κρήτη

Κρητικά και άλλα

"Οίκος ασωμάτων - Αστέγαστοι άγγελοι" στο Φόδελε (φωτο)

βαλαβάνη 5

Νέα έκθεση κολάζ, με τίτλο "οίκος ασωμάτων - αστέγαστοι άγγελοι", της Τερέζας Βαλαβάνη 
εγκαινιάζεται το Σάββατο 29 Ιουλίου στις 19.00 στο φιλόξενο Μουσείο "Δομίνικος Θεοτοκόπουλος" στο Φόδελε. Προσκεκλημένοι του ομώνυμου πολιτιστικού συλλόγου:
 
- Η κεραμίστρια Κατερίνα Δραμιτινού, θα μιλήσει για «το ιερό Αμάρι και την Μονή Ασωμάτων».
 
- Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Κοπιδάκης θα εισάγει στα  «Σώματα των Ασωμάτων».
 
-Η φιλόλογος Μαρία Φραγκιαδάκη θα κάνει  «μικρή αναφορά για τους Αγγέλους και Αρχαγγέλους στην ποίηση μας».
 
-Η ψυχολόγος-εικαστικός-συγγραφέας Τερέζα  Βαλαβάνη  θ’ αναφερθεί στην  ανάγκη,  «οι άγγελοι να βρουν μια θέση στην καρδιά μας».
 

βαλαβάνη 6

βαλαβάνη 6, by mpeka

Στα εγκαίνια θα παραστεί, ο Γυναικείος Βυζαντινός Χορός του Αγίου Τίτου, με τις Κική Αργυρίου, Δήμητρα Κλεινάκη, Αριστέα Κουμαρτζάκη, Ιοκάστη Κουμή, Ευανθία Μαρκάκη, Γεωργία Μάρκου, Ζαχαρένια Ξενάκη, Δημητρία Σαμιώτη, Κατερίνα Σανουδάκη, Ελένη Σηφάκη, Ευαγγελία Τζαρδή, Ειρήνη Φασουλά, Γεωργία Φραγκιαδάκη και Νίκη Χνάρη και την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Γιακουμάκη και της βοηθού χοράρχη, Χαρούλα Γρύλλου-Λενακάκη

Η χορωδία θα ψάλει Βυζαντινούς Ύμνους υπέρ των Ασωμάτων Αγίων Αγγέλων.
 

βαλαβάνη 4

βαλαβάνη 4, by mpeka

Επίσης, το Σάββατο 5 Αυγούστου στις 18.00 θα διεξαχθεί ένα δωρεάν εργαστήριο αφήγησης  και ζωγραφικής για παιδιά 7-12 ετών στον χώρο της έκθεσης με θέμα  «Ιστορίες των αγγέλων».  

Δηλώσεις συμμετοχής στο 6977-479717.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ξανθός: Ετεροχρονισμένες και ίσως ενοχικές τις εξαγγελίες του κ. Πέτσα

ανδρέας ξανθός

Δήλωση Α. Ξανθού Βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την επίσκεψη του Σ. Πέτσα:

Συνηθίζεται οι επισκέψεις των Υπουργών σε ένα Νομό και οι εξαγγελίες αναπτυξιακών έργων να δημιουργούν θετικές προσδοκίες στις τοπικές κοινωνίες. Ελπίζουμε λοιπόν η σημερινή επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα στο Ρέθυμνο να συμβάλλει στη γρήγορη κάλυψη ενός σημαντικού χρηματοδοτικού κενού που είχε προκύψει την τελευταία διετία για την περιοχή μας.

Και κυρίως ελπίζουμε ότι, μετά την καταγέλαστη και αποτυχημένη προσπάθεια του πρώην Υπουργού κ. Θεοδωρικάκου να απαξιώσει αρχικά και στη συνέχεια να οικειοποιηθεί για μικροκομματικούς και πελατειακούς λόγους το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του ΣΥΡΙΖΑ μετονομάζοντας το σε «Α. Τρίτσης», θα σταματήσει η πολιτική εκμετάλλευση έργων που έχουν σχεδιαστεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους από την προηγούμενη κυβέρνηση μέσω ενός καινοτόμου χρηματοδοτικού «εργαλείου» όπως ο «Φιλόδημος». Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τη διετία 2017-2019, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το Υπουργείο Εσωτερικών ενίσχυσαν, πέραν της τακτικής χρηματοδότησης μέσω ΚΑΠ, τους Δήμους της Π.Ε. Ρεθύμνου με περίπου 60 εκ ευρώ για αναπτυξιακά έργα ζωτικής σημασίας. Ενώ, αντίθετα, από τον Ιούλιο 2019 μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ενισχύσει τους ίδιους Δήμους με το πενιχρό ποσό των 14 εκ ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα τα 5 εκ. ευρώ αφορούν χρηματοδότηση έργων που η αξιολόγησή τους είχε ολοκληρωθεί αλλά λόγω των πρόωρων εκλογών δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» (κτίριο Φιλαρμονικής και ανέγερση 16ου Δημοτικού Σχολείου). Και το κυριότερο, λόγω των οργανωτικών αλλαγών στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, υπήρξε μια πολύ σοβαρή καθυστέρηση στην υλοποίηση των δρομολογημένων έργων την προηγούμενη διετία,, η οποία πήγε πίσω το αναπτυξιακό έργο των ΟΤΑ.

Ακριβώς γι’ αυτό, θεωρούμε πολύ ετεροχρονισμένες και ίσως ενοχικές τις εξαγγελίες του κ. Πέτσα ότι η Κρήτη θα αποκτήσει υποδομές που θα την καταστήσουν «ναυαρχίδα» της ανάπτυξης. Ευχόμαστε πραγματικά η τωρινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να έχει συνειδητοποιήσει τα καταστροφικά λάθη του παρελθόντος και να μην αμφισβητήσει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που είχε προηγηθεί και την επιτυχημένη «αρχιτεκτονική»  του προγράμματος «Φιλόδημος». Εμείς από την πλευρά μας, όπως έχουμε δηλώσει εξαρχής, δεν πρόκειται να συρθούμε σε μια ανεύθυνη και παλαιοκομματικού τύπου αντιπολίτευση, που αγνοεί τις ανάγκες της κοινωνίας και τις αγωνίες των ανθρώπων. Παραμένοντας συνεπείς στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για ουσιαστική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με πολιτικό έλεγχο αλλά και με θετικές προτάσεις στην πρόοδο και ευημερία του τόπου μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέτσας: Προς χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» τα μεγάλα έργα του Δήμου Ηρακλείου

ΠΕΔ Κρήτης - Πέτσας: Έργα, στήριξη και μεταρρυθμίσεις ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον υπουργό

Πέτσας από Λασίθι: Προς αντιμετώπιση το θέμα της υποστελέχωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση