Πολιτισμός

Εβδομάδα Πολιτισμού στο Πολιτιστικό Κέντρο με το Ωδείο του Δήμου Ηράκλειου

πολιτιστικο κεντρο συναυλια.jpg

Εβδομάδα εκδηλώσεων ξεκινά στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου από την Δευτέρα 8 έως και το Σάββατο 13 Απριλίου 2019. Η Εβδομάδα περιλαμβάνει Συναυλίες και Παρουσιάσεις με την συμμετοχή σπουδαστών και καθηγητών του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου. Η Εβδομάδα αυτή, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων ξεκινά τη Δευτερα 8 Απριλιου και ολοκληρωνεται το Σαββατο 13 Απριλίου.

Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου Στις  20:00 το βράδυ θα παρουσιαστεί η μουσική παράσταση
«Η Τέχνη ως Ελευθερία – Μουσικές Ουτοπίες στον Σύγχρονο Πολιτικό Πολιτισμό» ενώ θα ακολουθήσει  διάλεξη του Καθηγητή του Ωδείου Μιχάλη Χρυσουλάκη.

Την Τρίτη 9 Απριλίου 20:00 το βράδυ θα παρουσιαστεί η έρευνα «Η Ελληνική Επιρροή στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» από τους σπουδαστές της τάξης  Ιστορίας της Μουσικής.
 
Τετάρτη 10 Απριλίου και ωρα 18:30 το απόγευμα οι σπουδαστές της Σχολής Πιάνου θα παρουσιάσουν πληροφορίες για τη ζωή και το έργο σπουδαίων Ελλήνων Συνθετών και θα ερμηνεύσουν έργα τους στο πιάνο.

Πέμπτη 11 Απριλίου 20:00 το βραδυ θα παρουσιαστεί μουσικό ρεπερτόριο «Αρχαία; Ελληνική; Μουσική;»
από το μουσικολόγο  Ερρίκος Κελαϊδής και Μαρία Περτσελάκη.

Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 19:00 το απόγευμα,οι σπουδαστές της Σχολής Κλασικής Κιθάρας θα παρουσιάστει μια μελωδική διαδρομή σε σημεία-σταθμούς της Ισπανικής Μουσικής με τίτλο: «Ιχνηλατώντας την Μουσική στην Ισπανία» με συμμετοχή από τάξεις Καθηγητών.

Το Σάββατο 8 το βράδυ -τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων,
η καθηγήτρια μουσικής Ελένη Παπασπύρου θα παρουσιάσει «Ρεσιτάλ Πιάνου.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Πολιτισμού στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηράκλειο  θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
 
 

 

Κόσμος

Πολιτισμός

Σύνδεϋ: Στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας ο Δημήτρης Μπάσης

Δημήτρης Μπάσης - Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Την Τρίτη, 4 Μαϊου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος υποδέχθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στο Σύνδεϋ, τον δημοφιλή  Έλληνα τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αυστραλία, για προγραμματισμένες συναυλίες, ο κ. Μπάσης επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο για να υποβάλει τα σέβη του και να λάβει την ευλογία του.

Ο Αρχιεπίσκοπος του ευχήθηκε εγκάρδια και τον συνεχάρη για τους στενούς δεσμούς που έχει αναπτύξει με το κοινό της Ομογένειας στην Αυστραλία, ενώ κατά τη διάρκεια της φιλικής συζήτησης που ακολούθησε, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική, η οποία, ως γνωστόν, αποτέλεσε το εφαλτήριο για την επιτυχημένη μουσική σταδιοδρομία του Έλληνα ερμηνευτή.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος ενωμέρωσε τον κ. Μπάση για τις δραστηριότητες και το έργο που επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ενώ στο τέλος τον ξενάγησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός: Κορωνοϊός: 2.093 νέα κρούσματα - 96 θάνατοι - 765 διασωληνωμένοι

Τουρκία: Σέρνουν στα δικαστήρια τον Ιμάμογλου για τον τρόπο που… περπάτησε (βίντεο)