Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Δύο Ηρακλειώτικες εταιρείες στην «Ολυμπιάδα» της ψηφιακής τεχνολογίας

Δύο Ηρακλειώτικες εταιρείες στην «Ολυμπιάδα» της ψηφιακής τεχνολογίας
 clock 12:00 | 13/02/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Στις 24 Φεβρουαρίου ξεκινάει το Mobile World Congress του 2014 στη Βαρκελώνη, με την «Εθνική ομάδα Τεχνολογίας της Ελλάδας» να δίνει το παρόν και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη φορά, με το δικό της περίπτερο και με κεντρικό σύνθημα “Challenge Accepted”(αποιδεχόμαστε την πρόκληση, σε ελεύθερη μετάφραση). Η Ελληνική εκπροσώπηση απαρτίζεται από συνολικά 30 εταιρείες εκ των οποίων οι 2 είναι από το Ηράκλειο. Τα ονόματα τους είναι Cytech και Noveltech, και είναι μέλη του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, με ιδιαίτερα έντονη παρουσία στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.

Λίγα λόγια για τις εταιρείες:

Η Cytech, ιδρύθηκε το 2001 από τους Στέλιο Μαυρομιχάλη και Βαγγέλη Αντωνιάδη και είναι μία εταιρεία η οποία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά του Information Technology εντός και εκτός συνόρων. Στο ενεργητικό της, έχει ποικίλες υπηρεσίες SMS, πολλές από τις οποίες χρησιμοποιούνται από μεγάλες εταιρείες όπως η Databnk, εξυπηρετώντας τον τομέα του marketing. Μάλιστα, η Κρατική Τηλεόραση και η Κρατική Ραδιοφωνία, χρησιμοποιούν τις προσφερόμενες υπηρεσίες της Cytech, καλύπτοντας τις Mobile ανάγκες τους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο eΚρήτη ο κύριος Γιώργος Σασλής, υπεύθυνος της ανάπτυξης λογισμικού της εταιρείας, η παρουσία Ελληνικών εταιρειών, στο Mobile World Congress, είναι πολύ σημαντική. Το MWC, είναι σαν λέμε «Ολυμπιακοί αγώνες» της κινητής τηλεφωνίας. Οι μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα δίνουν το παρόν κάθε χρόνο για να παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους στον τομέα του mobile. H Cytech δίνει το παρόν για 3η συνεχομένη χρονιά σε αυτή τη γιορτή της τεχνολογίας, παρουσιάζοντας μία πλατφόρμα που αφορά το επιχειρηματικό λογισμικό. Ονομάζεται Bulk SMS. Με αυτή την υπηρεσία, μία επιχείρηση μπορεί να στείλει μαζικά, προσωποποιημένα SMS, στους πελάτες της. Μία διαδικασία που μπορεί να γίνει από τον υπολογιστή, με ένα απλό κλικ. Το Bulk SMS είναι το ιδανικό μέσο για μαζικές ανακοινώσεις προς διάφορους πελάτες, καθώς και για μαζικές ενημερώσεις προς μεγάλες ομάδες επαφών.

H δεύτερη εταιρεία από το Ηράκλειο που λαμβάνει μέρος στο MWC, είναι η NovelTech. Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2005 στο Ηράκλειο Κρήτης από τους Γιάννη Χαραλαμπάκη και Μανόλη Μαραζάκη. Η εταιρεία δραστηριοποιείται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, όπου έχει υλοποιήσει σύνθετα έργα σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κύριο Γιάννη Χαραλαμπάκη, η Noveltech, θα παρουσιάσει στη Βαρκελώνη την εφαρμογή Travel & City Guide. Πρόκειται για μία πλατφόρμα η οποία παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση για Δήμους, Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Εμπορικούς Συλλόγους, Τουριστικά γραφεία, Αεροπορικές και Ακτοπλοϊκές εταιρείες  ή οποιασδήποτε μορφής οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τουριστικής προβολής και υπηρεσιών. Αποτελεί μια συνολική πρόταση τουριστικής και πολιτιστικής προβολής, η οποία συνδυάζει πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας (ιστοσελίδα, κινητό, tablet) και μπορεί να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ενός που θέλει να τη χρησιμοποιήσει

Όλες οι πληροφορίες, συνεχίζει, εμφανίζονται και σε ψηφιακό χάρτη με δυνατότητα προβολής της θέσης του χρήστη. Ήδη η συγκεκριμένη εφαρμογή διατίθεται δωρεάν για το Ηράκλειο αλλά και για άλλες πόλεις της Ελλάδας. Μέσω αυτής της εφαρμογής, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τα σημεία που τους ενδιαφέρουν, δημιουργώντας το δικό τους προσωπικό ταξιδιωτικό οδηγό, αλλά και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στα διάφορα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Το MWC, πρόκειται να  συγκεντρώσει όλα τα μάτια του πλανήτη και είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη χώρα μας αλλά και την πόλη του Ηρακλείου να αποδείξει ότι έχει τη δυνατότητα και παράγει τεχνολογία χρησιμοποιώντας τη ως βασικό άξονα για την ανάπτυξη της. Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά ο κύριος Στέλιος Μαυρομιχάλης και ο κύριος Γιάννης Χαραλαμπάκης,  η έκθεση αυτή είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως σε θέματα  ψηφιακής Τεχνολογίας γεγονός το οποίο τους δίνει δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με άλλες εταιρείες του εξωτερικού, να πάρουν ιδέες αλλά και να κλείσουν συμφωνίες! 

Νίκος Σπανουδάκης

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis