Κρήτη

Ηράκλειο

Κρητικά και άλλα

Ντοκιμαντέρ για τα έθιμα στο Μεραμπέλλο, έκανε γερμανικό συνεργείο (φωτο)

ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟ

Δεν θα μπορούσαν να φύγουν από την Κρήτη τα μέλη του συνεργείου της Γαλλογερμανικής τηλεόρασης Arte, που έκαναν γυρίσματα στην περιοχή του Μεραμπέλλου για τα ήθη, τα έθιμα, το φαγητό και τα βότανα χωρίς να δουν από κοντά τι μπορεί να παραχθεί από τα φυτά του τόπου μας.
 

ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟ

ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟ, by mpeka

Οι συντελεστές του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ ήθελαν να καταγράψουν πως από τα διάφορα βότανα και φυτά παράγονται φυσικά,  ιδιαίτερης αξίας και σημασίας, προϊόντα ομορφιάς και ευεξίας.
 

ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟ

ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟ, by mpeka

Το συνεργείο κατέγραψε στις εγκαταστάσεις τον τρόπο επεξεργασίας των βοτάνων και της παραγωγής προϊόντων από αυτά. Έπειτα μπήκε στο χημείο και παρακολούθησε μια διαδικασία από τον χημικό Μανούσο Πεδιαδίτη ενώ πήρε απαντήσεις από τον ίδιο για όλη την διαδικασία που γίνεται ώστε τα αιθέρια έλαια να γίνουν κάποιο φυσικό προϊόν.
 

ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟ

ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟ, by mpeka

«Είναι πραγματικά μοναδική η δουλειά που γίνεται εδώ, και είναι σημαντικό το γεγονός του σεβασμού στις πρώτες ύλες του τόπου σας, όταν αυτές επεξεργάζονται χωρίς κανένα χημικό στοιχείο και γίνονται προϊόντα που μπορεί ο κάθε ένας να χρησιμοποιήσει» είπαν μεταξύ άλλων.

Το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στους επόμενους μήνες έχει καταγράψει την καθημερινότητα των επισκεπτών στην περιοχή και όλα όσα μπορούν να δουν, να ακούσουν, να γευτούν και να αγγίξουν ποδηλατώντας σε αυτήν και κάνοντας εναλλακτικό τουρισμό στα μέρη μας.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 122 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κρούσματα κορωνοϊού

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.421 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Κρήτη, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 122 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 56 στο Ηράκλειο, 42 στα Χανιά, 12 στο Ρέθυμνο και 12 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Οι Κρητικοί σπεύδουν για "Ελευθερία" - Σχεδόν 190.000 οι εμβολιασμοί

Ιατροδικαστής για το θάνατο της 44χρονης στη Χαλάστρα: «Δεν υπήρξε θρόμβωση ή οξύ αίτιο»

ΣτΕ: Εκπαιδευτικοί και γονείς ζητούν να σταματήσουν τα self test σε καθηγητές και μαθητές