Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μπήκαν μέσα στο μποστάνι και του έκλεψαν τις καρπουζιές (φωτο)

img_20180516_192221.jpg

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας Ηρακλειώτης, ο οποίος πήγε στο μποστάνι του για να διαπιστώσει ότι ένας άγνωστος του είχε ξεπατώσει και είχε πάρει μαζί του τις καρπουζιές και τις πεπονιές! Το περιστατικό δεν έγινε σε κάποιο χωριό του Ηρακλείου, αλλά στην... Θέρισσο.

Ο Ηρακλειώτης, αποφάσισε να φυτέψει ένα μικρό μποστάνι για να έχει φρέσκα λαχανικά και φρούτα για τα παιδιά του. Το μποστάνι του, στήθηκε στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει.
 

img_20180516_192236.jpg

img_20180516_192236.jpg, by andreas

Έσκαψε ένα κομμάτι του κήπου, φύτεψε διάφορα κηπευτικά και το περιέφραξε με πλέγμα για να εμποδίζει τις γάτες να μπαίνουν μέσα. Δεν μπορούσε ποτέ όμως να φανταστεί πως ο μικρός του κήπος θα αποτελούσε στόχο για κάποιον επιτήδειο!

«Χωρίς ίχνος φόβου, ο δράστης μπήκε στον ακάλυπτο και δεν άρπαξε όλα τα φυτά, ούτε μπήκε για να προκαλέσει κάποια δολιοφθορά. Μπήκε για να αρπάξει συγκεκριμένα τις καρπουζιές και τις πεπονιές που είχα φυτέψει. Φαίνεται ότι αυτά του έλειπαν από το δικό του κήπο», είπε ο Ηρακλειώτης, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι κάποιος διακινδύνευσε να μπει σε ιδιωτικό χώρο για μερικά φυτά που δεν κοστίζουν πάνω από ένα ευρώ το ένα!
 

img_20180516_192230_1.jpg

img_20180516_192230_1.jpg, by andreas

Σημειώνεται πάντως πως ο εν λόγω Ηρακλειώτης είχε πέσει ξανά θύμα κλοπής, πριν δύο χρόνια, όταν άγνωστος του είχε κλέψει το πετρέλαιο θέρμανσης από το ντεπόζιτο!

Α.Κ.

Κρήτη

Ο Γιάννης Κουράκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

κουρακης.jpg

Το δικό του μήνυμα για τη Γιορτή της Μητέρας στέλνει ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννης Κουράκης.

Στο μήνυμά του αναφέρει:

« Στο ιερό πρόσωπο της Μητέρας εκφράζουμε σήμερα τον απόλυτο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας.

Γιατί Μητέρα, σημαίνει Ζωή, ανιδιοτελή προσφορά και Θυσία.

Απαιτείται, ο σεβασμός και η ειλικρινής αγάπη προς τη Μητέρα, να εκφράζεται και από την πολιτεία, με θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα κατοχυρώνουν την ανεκτίμητη κοινωνική παρουσία και προσφορά της.

Στην σημερινή περίοδο που διανύουμε, η ουσιαστική στήριξη της Άνεργης, της Εργαζόμενης και της Πολύτεκνης Μητέρας ,με παρεμβάσεις και δράσεις που θα ενισχύουν τη θέση και το ρόλο της, πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

 Ως Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να ενδυναμώνουμε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην  αναβάθμιση του ρόλου της μητέρας και θα διευκολύνει το έργο της.»

 

Διαβάστε επίσης:

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)

Ολόγυμνη γυναίκα περπατούσε σε κεντρικό δρόμο

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...