Κρήτη

Ηράκλειο

Κρητικά και άλλα

Ηράκλειο: Ένας ξεχωριστός αγώνας αγάπης για να στηρίξουν τον Αλέξανδρο...

e5cb15f3cdd0603ef17f9e72340921a0_xl.jpg

Στο πλευρό του Αλέξανδρου Αλεξάκη και της οικογένειάς του, συνεχίζει να βρίσκεται η τοπική κοινωνία.
Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που γίνονται για να στηριχθεί ο νέος συνάνθρωπος μας που δίνει μάχη για την Υγεία του, πραγματοποποίείται την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιουλίου 20:00 το βράδυ στο γήπεδο του Ατσαλένιου, ένα φιλικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Εκεί θα αγωνιστούν οι φίλοι του Αλέξανδρου και παλιοί συμπαίκτες του στον ΠΟΑ, οι οποίοι απάρτιζαν παλαιότερα και την ομάδα του Κεραυνού. Ανάμεσα στους επίλεκτους θα είναι και ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος δε θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος από όλο αυτό το κύμα συμπαράστασης στον Αλεξανδρο που μετά το ατύχημα που είχε αγωνίζεται να επανέλθει δυνατός και υγιής.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας