Κρήτη

Ηράκλειο

Κρητικά και άλλα

Έντονο «αρωμα» Κρήτης στην... τουριστική αγορά του Λιβάνου.

image.jpg

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Greek Tourism Workshop στο Λίβανο την Τρίτη 2 Μαϊου 2018 στο οποίο συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης. Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, έλαβε χώρα στο business center “The Bridge” της Βηρυτού και βασικός στόχος ήταν να προωθηθεί το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας στο Λίβανο, να ενδυναμωθεί περαιτέρω η σχέση με τη χώρα μας και να ενισχυθεί η ροή επισκεπτών από τη συγκεκριμένη τουριστική αγορά.
Η Λιβανέζικη αγορά αποτελεί για την Κρήτη μια ευκαιρία, μια αναδυόμενη αγορά στην οποία επιχειρεί να διεισδύσει και να εδραιώσει την παρουσία της. Οι Λιβανέζοι αγαπούν το νησί μας, και το επισκέπτονται για διακοπές εστιάζοντας κυρίως στις παραλίες μας, στην Κρητική διατροφή, στις δραστηριότητες, τη νυχτερινή ζωή και τα ψώνια και όταν ταξιδεύουν ξοδεύουν αρκετά χρήματα.

Το καλοκαίρι του 2018 θα πετούν από το Λίβανο 3 ναυλωμένες απευθείας πτήσεις την εβδομάδα προς Κρήτη, δίνοντας την ευκαιρία στους Λιβανέζους να γνωρίσουν τον προορισμό Κρήτη. Υπογραμμίζεται ότι οι επισκέπτες από το Λίβανο προς την Ελλάδα αυξάνονται διαρκώς την τελευταία πενταετία.  

Το Greek Tourism Workshop αποτελεί το σημείο αναφοράς για τον Ελληνικό Τουρισμό στο Λίβανο και από την πλευρά του Λιβάνου συμμετείχαν τα σπουδαιότερα τουριστικά γραφεία της χώρας. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Ηρακλείου Νίκος Αλεξάκης οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν Β2Β συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες του Λιβάνου και να κάνουν παρουσίαση του προορισμού  με σκοπό την ανάδειξη της Κρήτης και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων καθώς και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις περαιτέρω συνεργασίας με τους Λιβανέζους Tour Operators. Οι τουριστικοί πράκτορες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ένταξη της Κρήτης στα τουριστικά τους πακέτα, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους κυρίως στα Χανιά και στο Ηράκλειο λόγω αεροπορικών συνδέσεων.

Ο κ. Κώτσογλου δήλωσε για τη συγκεκριμένη εκδήλωση:

«Ο Λίβανος και η Βηρυτός, μπορούν να αποτελέσουν "Γέφυρα" στην ανάπτυξη των Τουριστικών Σχέσεων με την Κρήτη. Οι B2B συναντήσεις ήταν εξαιρετικές, σε ποσότητα και ποιότητα, ενώ μας αποκάλυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία κύρια σε σχέση με το πώς βλέπουν οι Λιβανέζοι την Κρήτη, ένα νησί, λίγο μεγαλύτερο από την χώρα τους. Άριστη, στον λόγο τιμή προς απόδοση, ειδικά σε σχέση με άλλα νησιά και με μαγικό το τετράπτυχο "ομορφιά, κουλτούρα, διασκέδαση, φιλοξενία". Βασικό σημείο βελτίωσης η αύξηση των πτήσεων charter. Σε μια συνάντηση, όπου η Κρήτη είχε - και πάλι - εξαιρετική παρουσία αποτέλεσμα που επέρχεται όταν είναι εμφανής, η καλή συνεργασία Αιρετών και Υπηρεσιακών παραγόντων».

 

Κρήτη

Χανιά

Τροχαίο - Γαύδος: Νεκρή η γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στο όχημα

photo_1618129579209.jpg

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Γαύδο καθώς η νεαρή γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητο που είχε πέσει σε γκρεμό, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή...

Η κοπέλα παρέμεινε εγκλωβισμένη στο σημείο του ατυχήματος και ενώ σε εξέλιξη ήταν επιχείρηση διάσωσής της. Ο γιατρός, ωστόσο, που προσέγγισε το σημείο διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή. 

φώτο parakritika.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: 19χρονη διοργάνωσε "κορωνοπάρτι" με 21 καλεσμένους!

Σκρέκας: Στο Ηράκλειο με φόντο τους Δασικούς Χάρτες που ... καίνε - φώτο