Κρήτη

Ηράκλειο

Αγροτικά

Αγωνία στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης για τις επιδοτήσεις

επιδότηση

Με αγωνία περιμένουν οι αγρότες την αυριανή μέρα, προκειμένου να δουν τα ποσά των επιδοτήσεων να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους.
Ωστόσο η απαισιοδοξία είναι διάχυτη, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνεταιριστών χιλιάδες είναι αυτοί οι δικαιούχοι που δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα ευρώ, λόγω προβλημάτων που εντοπίστηκαν στις μεταβιβάσεις και μεταβολές των δικαιωμάτων. 
Μιλώντας στο ekriti.gr ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ κ. Ανδρέας Στρατάκης ανέφερε πως οι 10.000 αγρότες που είχε αναφέρει ότι δεν θα πάρουν ούτε ευρώ, μειώθηκαν στη συνέχεια στους 4.200 σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση που είχε.
Πάντως, ο κ. Στρατάκης τόνισε ότι η εικόνα παραμένει η ίδια. Περιμένουν δηλαδή τη Δευτέρα για να δουν αν θα πληρωθούν. 

Κρήτη

Ο καιρός στην Κρήτη: Αποπνικτικός συνδυασμός Παρασκευή και Σάββατο

ηράκλειο αφρικανική σκόνη

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει αύριο σημαντική άνοδο στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, καθώς και μικρή πτώση στα κεντρικά τμήματα, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα.

Συνολικά, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου η άνοδος της θερμοκρασίας στη Δυτική Ελλάδα θα είναι της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου και ακόμα μεγαλύτερη στην Κρήτη.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, λόγω της επικράτησης ανέμων νότιων διευθύνσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας, αναμένεται να εκδηλωθεί έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η ημέρα με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι το Σάββατο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ένατη σερί ανοδική συνεδρίαση - Έκλεισε στις 905 μονάδες

Ηράκλειο: Μήνυση σε διευθυντή Λυκείου από γονέα - αρνητή του self test

Σερβία: Η χώρα θα παράγει 20 με 30 εκατομμύρια εμβόλια για τον κορονοϊό τον χρόνο