Κρήτη

Χανιά

Τίμησαν τα θύματα των Ναζί στον Κακόπετρο Χανίων

foto_6.jpg

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τους Τοπικούς Φορείς της Τοπικής Κοινότητας Κακοπέτρου, πραγματοποίησαν την Κυριακή 25 Αυγούστου, τελετή μνήμης  για τα  θύματα του ναζισμού στην περιοχή,μια σημαντική στιγμή της τοπικής ιστορίας του τόπου μας.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης , στο σύντομο χαιρετισμό του “... επισήμανε πως  βρεθήκαμε όλοι εδώ στον Κακόπετρο, για να τιμήσουμε και πάλι τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας της πατρίδας, πρόσθεσε επίσης ότι ο Δήμος συνειδητά αναδεικνύει όλες τις στιγμές της τοπικής ιστορίας, σε όλο το εύρος του,προκειμένου να λειτουργήσει ως ζωντανό παράδειγμα μνήμης και παιδείας...”.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κα. Καρπαδάκη Ελένη η οποία με γλαφυρή και εμπεριστατωμένη αναφορά, αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειαρχης κ. Κυριάκος Κώτσογλου, η Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη, οι Αντιδήμαρχοι κ.Γεώργιος Καλαϊτζάκης, κ. Ιωάννης Μαλακωνάκης,

Η Εκπρόσωπος του ΕΒΕΧ κ.Ασπασία Λουπάκη, εκπρόσωπος του ΚΚΕ Χανίων κ. Δημήτριος Ανθούσης ,εκπρόσωποι της Ένωσης Κισσαμιτών Αττικής, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων,εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων της περιοχής, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.
Ειχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του δολοφονημένου από τους Ναζί, Ιερωνυμάκη Νικολάου, στον πάνω Κακόπετρο  σε μνημείο που έχει ανεγερθεί από την Ένωση αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-1945.

Κρήτη

Ηράκλειο

Η Λένα Μπορμπουδάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, δήλωσε:

Τιμούμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες, σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο.

Ως Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης αγωνιζόμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, να στηρίξουμε το Δημόσιο Συστήμα Υγείας. Υλοποιούμε σημαντικό αριθμό προσλήψεων ενισχύοντας τη στελέχωση του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού των μονάδων ευθύνης μας. 

Στόχος μας οι δομές υγείας να αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο ενός ισχυρού συστήματος υγείας, το οποίο δικαιούται κάθε πολίτης.

Ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ στην Κρήτη, πάγιο και διαχρονικό αίτημα όλων και κάθε δυνατή παρέμβαση που θα επιτρέψει την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας για όλους.
Είμαστε ευγνώμονες στους φορείς της τοπικής κοινωνίας, σε δωρητές αλλά και σε εθελοντές, οι οποίοι συντονισμένοι στην προσπάθεια μας και σεβόμενοι το έργο μας, συνεισφέρουν ενισχύοντας το δημόσιο σύστημα υγείας της Κρήτης, ενδυναμώνοντας παράλληλα το συλλογικό αίσθημα της κοινωνικής μας ευθύνης.

Η συνεργασία τους με την 7η ΥΠΕ Κρήτης και η ουσιαστική τους βοήθεια, αποτελούν την πλέον έμπρακτη αναγνώριση και απόδοση τιμής στους νοσηλευτές και εργαζόμενους στις υγειονομικές μονάδες, στους οποίους η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι αφιερωμένη. 

Για όλους εμάς στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια, η σκέψη μας τη σημερινή συμβολική ημέρα αλλά και κάθε μέρα είναι κοντά στους υγειονομικούς μας και σε κάθε πολίτη της Κρήτης.