Κρήτη

Χανιά

Τίμησαν τα θύματα των Ναζί στον Κακόπετρο Χανίων

foto_6.jpg

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τους Τοπικούς Φορείς της Τοπικής Κοινότητας Κακοπέτρου, πραγματοποίησαν την Κυριακή 25 Αυγούστου, τελετή μνήμης  για τα  θύματα του ναζισμού στην περιοχή,μια σημαντική στιγμή της τοπικής ιστορίας του τόπου μας.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης , στο σύντομο χαιρετισμό του “... επισήμανε πως  βρεθήκαμε όλοι εδώ στον Κακόπετρο, για να τιμήσουμε και πάλι τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας της πατρίδας, πρόσθεσε επίσης ότι ο Δήμος συνειδητά αναδεικνύει όλες τις στιγμές της τοπικής ιστορίας, σε όλο το εύρος του,προκειμένου να λειτουργήσει ως ζωντανό παράδειγμα μνήμης και παιδείας...”.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κα. Καρπαδάκη Ελένη η οποία με γλαφυρή και εμπεριστατωμένη αναφορά, αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειαρχης κ. Κυριάκος Κώτσογλου, η Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη, οι Αντιδήμαρχοι κ.Γεώργιος Καλαϊτζάκης, κ. Ιωάννης Μαλακωνάκης,

Η Εκπρόσωπος του ΕΒΕΧ κ.Ασπασία Λουπάκη, εκπρόσωπος του ΚΚΕ Χανίων κ. Δημήτριος Ανθούσης ,εκπρόσωποι της Ένωσης Κισσαμιτών Αττικής, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων,εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων της περιοχής, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.
Ειχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του δολοφονημένου από τους Ναζί, Ιερωνυμάκη Νικολάου, στον πάνω Κακόπετρο  σε μνημείο που έχει ανεγερθεί από την Ένωση αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-1945.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έβαλε φωτιά στο λιόφυτο - Σύλληψη 46χρονου

φωτια

Εναν 46χρονο άνδρα συνέλαβε το μεσημέρι το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ηρακλείου, για πρόκληση φωτιάς από αμέλεια στο χωριό Καρκαδιώτισσα.

Σύμφωνα με το Ανακριτικό, ο 46χρονος ευθύνεται για την πυρκαγιά σε γεωργική έκταση που έκαψε συνολικά 2 στρέμματα ελαιόδεντρα και ξερά χόρτα.

Ο άνδρας που συνελήφθη, ομολόγησε την πράξη του, η οποία - όπως είπε - προκλήθηκε από συγκόλληση σωληνώσεων που έκανε στο σημείο!