Κρήτη

Χανιά

Σύσκεψη για τη μεταφορά των μαθητών των σχολείων που εκκενώθηκαν

img_0127.jpg

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής, συγκάλεσε σύσκεψη σήμερα, Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, με θέμα τη μεταφορά των μαθητών του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Κισάμου, τα οποία εκκενώθηκαν λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου που στεγάζονταν.  
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κισάμου, κ. Γιώργος Μυλωνάκης, o Αντιδήμαρχος Κισάμου κ. Θεόφιλος Χριστουλάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κισάμου κ. Βασίλης Κουνδουράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νεκτάριος Κουμάκης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στον τομέα Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού της Π.Ε. Χανίων, κ. Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Λευτέρης Κοπάσης, κ. Ανδρέας Κουκλινός, κ. Γιάννης Μανούσακας, ο Διευθυντής Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στέλιος Ζερβάκης, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων -Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Καψανάκης, ο Δ/ντής του ΕΠΑΛ Κισάμου κ. Ζουριδάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ.α.
Ειδικότερα αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο επανασχεδιασμός της μεταφοράς των μαθητών του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Κισάμου. Οι σχολικές αυτές μονάδες μετά τη σχετική απόφαση του Δημάρχου Κισάμου για τη διακοπή των μαθημάτων στο κτίριο που στεγάζονταν λόγω ακαταλληλότητας μετά τη μετασεισμική έκθεση αυτοψίας του ΚΤΥΠ, θα λειτουργούν απόγευμα στα κτίρια του 1ου και του 2ου Γυμνασίου Κισάμου αλλά και πρωί, όσον αφορά στα εργαστήρια του ΕΠΑΛ, στο ΕΠΑΛ Ταυρωνίτη.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε ότι, με δεδομένη τη δέσμευση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ότι θα καλυφθεί το επιπλέον οικονομικό κόστος που θα προκύψει, θα σχεδιαστεί άμεσα το νέο πλάνο μεταφορών των μαθητών με συνεργασία της Δ/νσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό και με το βέλτιστο τρόπο, για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Κρήτη

Η ανησυχία στη Μεσαρά και η "παρέα" των τουριστών με κορωνοϊό

κορωνοϊός

Υπό τον φόβο διασποράς του κορωνοϊού βρίσκονται οι κάτοικοι της Μεσαράς μετά τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού σε οικισμό του Δήμου Φαιστού.

Το ζευγάρι των ηλικιωμένων που είχε έρθει από την Αθήνα παρουσιάζει σχετικά ήπια συμπτώματα και παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Ο Δήμος Φαιστού προτείνει στους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους εν΄'ω ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι φέρονται να είχαν έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο καθώς; είχαν δώσει το παρών σε πανηγύρι.

Την ίδια ώρα, ζευγάρι Τσέχων φιλοξενείται τις τελευταίες ώρες στο ξενοδοχείο καραντίνας του Ρεθύμνου καθώς διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του δειγματοληπτικού έλεγχου, που έγινε στο αεροδρόμιο όταν έφτασαν στην Κρήτη.

Παράλληλα από το βράδυ της Πέμπτης δυο νεαρές τουρίστριες από την Ολλανδία μεταφέρθηκαν στο ίδιο ξενοδοχείο, καθώς η μια εξ αυτών βρέθηκε θετική στον covid-19.
Συνολικά στο ξενοδοχείο καραντίνας φιλοξενούνται έξι άτομα, καθώς εκεί παραμένει και το ζευγάρι των Ρουμάνων που είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό, το οποίο θα αναχωρήσει την Τετάρτη για τη χώρα του.