Κρήτη

Χανιά

Σύσκεψη για τα μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού

Καταστήματα

Η λήψη μέτρων για την στήριξη της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Χανίων με την συμμετοχή του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη και εκπροσώπων παραγωγικών και επιχειρηματικών φορέων της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα προταθεί στο σώμα σχέδιο οριζόντιας και μεγάλης κλίμακας δράσης για τη μείωση των δημοτικών τελών καθώς και σχέδιο για προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Σημανδηράκης αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Αλόγλου, ο δήμος λόγω των μέτρων έχει ήδη υποστεί μεγάλη μείωση των εσόδων του, αλλά παρόλα αυτά σκοπεύει να προχωρήσει σε γενναία και οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις.

Κατά την σύσκεψη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ροκάκης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Τοπολιανάκης κατέθεσαν σειρά προτάσεων που αφορούν την λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως η αλλαγή στις ώρες τροφοδοσίας των καταστημάτων, η μείωση των τελών έως το τέλος του χρόνου, καθώς και η αναστολή για φέτος του περιορισμού που έχει αποφασιστεί για τα τετραγωνικά μέτρα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εκτίμησε ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα είναι ορατός ο κίνδυνος μια στις τέσσερεις επιχειρήσεις να αναστείλει την δραστηριότητά της.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Δημήτρης Κατάκης ανέφερε όπως η μείωση του εξωτερικού τουρισμού  μπορεί να φθάσει και στο 70%, σε σχέση με το 2019, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν δράσεις ανάπτυξης του εσωτερικού τουρισμού.

Κατά την σύσκεψη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έκανε γνωστό ότι έχει προταθεί στην Περιφέρεια η θεσμοθέτηση voucher για ενίσχυση των κατοίκων ώστε να κάνουν διακοπές στις περιοχές της Κρήτης.

Κρήτη

Κρήτη: Οι περιοχές που απαγορεύεται η κυκλοφορία με δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς 4 και 5

Το δάσος της Κέρης βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ., 9 χλμ δυτικά του Ηρακλείου.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τις πυρκαγιές που ήδη έχουν εκδηλωθεί, όλες οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης  βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Σε επίπεδο πληροφόρησης, μπορείτε πλέον μέσω της υποδομής GIS Crete να ενημερώνεστε για τις ζώνες απαγόρευσης κυκλοφορίας για όλη την Κρήτη, σε δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς 4 & 5 (υψηλός και πολύ υψηλός). Συγκεκριμένα η οδηγία αφορά 8 περιοχές στην Π.Ε. Χανίων, 9 στην Π.Ε. Ρεθύμνης, 5 στην Π.Ε. Ηρακλείου και μία περιοχή στην Π.Ε. Λασιθίου. 

Οι ευπαθείς περιοχές του Ηρακλείου είναι οι εξής: «Σύμης, Δήμου Βιάννου, Ρούβα-Ζαρού, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού, Κέρης, Δήμου Μαλεβιζίου, Φουρνί, Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και Γιούχτα, Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων».

Πρόκειται για σημεία ενδιαφέροντος του νησιού που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link και αφορούν τις 4 Περιφερειακές ενότητες (ανοίγει στο χάρτη της Κρήτης και επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα):

http://gis.crete.gov.gr/sdi/?tab=viewport_maptab&loader=map6_loader_public&lon=2762281.3274306&lat=4192035.9414224&zoom=10

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν θέματα πολιτικής προστασίας αλλά και στοιχεία των υποδομών του νησιού, βρίσκονται διαθέσιμες στους χάρτες στην ιστοσελίδα www.gis.crete.gov.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οργή για την ανάρτηση Μαμουλάκη - Την "έσβησε" και ...απολογήθηκε