Κρήτη

Χανιά

Συναυλία με έργο του Schubert στην Καθολική εκκλησία Χανίων

καθολικη εκκλησια χανια

Την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 και ώρα 20:30, στην Καθολική Εκκλησία Χανίων, το χορωδιακό σύνολο Cantilena Χανίων, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Καλούτση, παρουσιάζει την Γερμανική Λειτουργία του Franz Schubert, την πιο γνωστή από τις 5 που έγραψε ο συνθέτης.

Στη συναυλία θα συμμετέχει και το σύνολο ξύλινων πνευστών "Con Brio" της Άννας Μαλεκάκη, ενώ πιάνο θα παίξει η Μαρίνα Μανιτάκη (διάρκεια προγράμματος: περίπου 40 λεπτά).

Το τετράφωνο χορωδιακό σύνολο Cantilena Χανίων δημιουργήθηκε από τον Γεώργιο Καλούτση, τη δεκαετία του ’90, από προχωρημένους μαθητές του «Ωδείου Μπουχαλάκη», σαν πρακτική εξάσκηση στην Ιστορία της Μουσικής και ιδιαίτερα στην κατανόηση της αναγεννησιακής μουσικής και της τεχνικής της αντίστιξης.

Η Cantilena Χανίων «εσιώπησε» για μία μεγάλη χρονική περίοδο, ο χρόνος όμως έχει γυρίσματα και έπειτα από την έντονη επιθυμία πολλών παλαιών μελών επανασυστάθηκε το 2009, απέκτησε νέα μέλη και πλέον λειτουργεί σαν ασυνόδευτο χορωδιακό σχήμα, με έμφαση στην αναγεννησιακή μουσική αλλά και με προεκτάσεις σε πιο σύγχρονα είδη.

Από το τρέχον έτος η χορωδία τελεί υπό την αιγίδα του Λυκείου Ελληνίδων Χανίων.

Κρήτη

Διαγράφεται το πρόστιμο στον Κρητικό που μετέφερε την πεθερά του στο νοσοκομείο

Έλεγχοι

To κοινωνικό της πρόσωπο για ακόμα μία φορά επέδειξε η Αστυνομία στην Κρήτη με αφορμή το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε πολίτη από τον Άγιο Νικόλαο, που χρειάστηκε να μεταφέρει εσπευσμένα συγγενικό του πρόσωπο στο ΠΑΓΝΗ, τις προηγούμενες ημέρες.

Το θέμα έλαβε έκταση μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Κρήτη με τον πολίτη να περιγράφει το περιστατικό στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη. 

Το θέμα έγινε γνωστό στην τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και προσωπικά στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο Αντώνη Ρουτζάκη κι έτσι το θέμα φαίνεται προς οδεύει προς λύση.

Κι αυτό γιατί όπως ενημερώθηκε το Ράδιο Κρήτη, η Τροχαία του ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο έχει καλέσει τον συγκεκριμένο πολίτη να υποβάλλει ένσταση και αφού παρουσιάσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι όντως μετέφερε την πεθερά του στο νοσοκομείο, τότε θα διαγραφεί το πρόστιμο.

Όλα έγιναν στις 9 Ιανουαρίου ο νεαρός άνδρας χρειάστηκε να μεταφέρει την πεθερά του η οποία αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, και από εκεί οι γιατροί την παρέπεμψαν εκτάκτως για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο προσφέρει τριτοβάθμια περίθαλψη.

Στο δρόμο του γυρισμού επί του ΒΟΑΚ, τον σταμάτησε κλιμάκιο της αστυνομίας προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος. Ο άνδρας εξήγησε στον αστυνομικό το λόγο μετακίνησής του από τον ένα νομό στον άλλο, δείχνοντας και το χαρτί νοσηλείας, που έφερε τις υπογραφές των γιατρών.

Ο αστυνομικός του είπε ότι το χαρτί δεν ισχύει ως τεκμήριο, κόβοντας του πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Νέος ΒΟΑΚ: Σήραγγες 40 χλμ και νέες γέφυρες από Νεάπολη έως Χανιά!

Ηράκλειο: Ζούσε ξεχασμένος από όλους, σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα...

Ηράκλειο: Ευχάριστα νέα για την 41χρονη μητέρα στην Εντατική