Κρήτη

Χανιά

Συνάντηση Δημάρχου Πλατανιά στο Υπουργείο Υποδομών

img_9368.jpg

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης κατά την επίσκεψη του την Πέμπτη 14-11-2019 στο Υπουργείο Υποδομών, σε συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που είχε προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα για την κατασκευή της νέας γέφυρας του Κερίτη στην περιοχή Αλικιανός, καθώς και της αναστήλωσης της πεσμένης ιστορικής γέφυρας, έλαβε από τον Γενικό Γραμματέα τις παρακάτω διαβεβαιώσεις:

1. Την επόμενη εβδομάδα θα διασφαλιστεί η έγκριση διάθεσης πίστωσης από το Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Υποδομών μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς όπως ανέφερε δεν είχε εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση, από την απόφαση του Υπουργού τον Μάιο του 2019.

2. Το Υπουργείο Υποδομών θα προβεί άμεσα στο σχέδιο της τριμερούς προγραμματικής σύμβασης, που θα αποσταλεί στους εμπλεκόμενους φορείς.

3. Το Υπουργείο Υποδομών θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τις πρόδρομες ενέργειες που απαιτούνται για τέτοιου είδους έργα.

Προηγουμένως ο Δήμαρχος Πλατανιά είχε επικοινωνήσει με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, εκθέτοντας του τα σοβαρά προβλήματα από τις αλλεπάλληλες θεομηνίες που έπληξαν το Δήμο. Ο Υπουργός ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι  για το ίδιο θέμα είχε επικοινωνήσει μαζί του και ο Βουλευτής Χανίων κ. Μανούσος Βολουδάκης. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει το Δήμο Πλατανιά με το ποσό των 300.000 Ευρώ.

                                                           

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Του πέρασαν χειροπέδες για παράνομο κυνήγι λαγού

καραμπίνα-κυνηγός.jpg

Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Π.Ε. Ρεθύμνου, περιπολούσαν τις νυχτερινές ώρες στην περιοχή του Αμαρίου. Κατά τη διάρκεια της περιπολίας εντόπισαν ένα άτομο να κινείται πεζό, με χρήση προβολέα, σε έκταση μεταξύ του Πλατάνου και της Λοχριάς. Παρακολούθησαν τις κινήσεις του για 2 ώρες περίπου, ώσπου τελικά κατάφεραν να το προσεγγίσουν –στο μεταξύ έπεσε και ένας πυροβολισμός- και να τον ελέγξουν.

 

Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε ένας σκοτωμένος λαγός, μια καραμπίνα (6σφαιρη), 16 φυσίγγια, ένας προβολέας και ένα σακίδιο, τα οποία κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Α.Τ. Ρεθύμνου όπου κρατήθηκε μέχρι την επόμενη μέρα, όταν μ’ εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Στο μεταξύ η Αστυνομία του επέβαλλε πρόστιμο 150 ευρώ για την παραβίαση της καραντίνας λόγω του Covid-19.  

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, στη συνέχεια μετέβησαν στη Δ/νση Δασών Ρεθύμνου για την υποβολή πρωτόκολλου μήνυσης για την παράνομη θήρα λαγού τη νύχτα με χρήση προβολέα και για την 6σφαιρη καραμπίνα.