Κρήτη

Χανιά

Στον ​αντιπεριφερειάρχη η Ομοσπονδία Γονέων Εκπαίδευσης Λευκωσίας

img_0082.jpg

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας, η οποία βρίσκεται στα Χανιά, στο πλαίσιο Αδελφοποίησης της με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χανίων.

img_0085.jpg

img_0085.jpg, by chara

Παρών στη συνάντηση ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης. Η Κυπριακή Αντιπροσωπεία η οποία αποτελείτο από τον Πρόεδρο, κ. Κουλέρμο Πέτρο, τον Αντιπρόεδρο, κ. Κόκκινο Σταύρο, την Ταμία, κα Μαρία Σταύρου, και τα Μέλη της, κα Ειρήνη Γεωργίου, κα Έλενα Οδυσσέος, κ. Μαλαματένιο Χρήστο και κα Ασπρίδου Αρέστεια, συνοδευόταν από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χανίων, κα Σοφία Μαλανδράκη και από τον Αντιπρόεδρο, κ. Γρηγόρη Γκουλούση, καθώς και τον κ. Αντώνη Θυμάκη.

Η συζήτηση περιστράφηκε, όπως ήταν φυσικό, γύρω από εκπαιδευτικά θέματα και ειδικότερα γύρω από τα προβλήματα που αναφύονται σε σχέση με το σχολικό περιβάλλον, όπως είναι το πρόβλημα των σχολικών διαρροών και η αντιμετώπιση των μαθητών που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Σχολεία της Κύπρου διαθέτουν εκπαιδευτικό ψυχολόγο ο οποίος, μαζί με το Διευθυντή του Σχολείου και τους Συλλόγους Γονέων, αντιμετωπίζουν τα προβλήματα ένταξης των μαθητών.  

Τέλος, τόσο ο κ. Βουλγαράκης όσο και ο κ. Σημανδηράκης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα προγράμματα αδελφοποίησης μεταξύ των σχολείων των δύο νησιών, προγράμματα από τα οποία προκύπτουν σημαντικά οφέλη και για τα δύο μέρη, όσον αφορά στο εκπαιδευτικό, στο πολιτιστικό και στο κοινωνικό επίπεδο. Επίσης έγινε ανταλλαγή δώρων.

Κρήτη

Λασίθι

ΣΥΡΙΖΑ - Λασίθι : Επίσκεψη Ανδρέα Ξανθού σε νοσοκομεία

ανδρέας ξανθός

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, που με την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ανέδειξε το πρόβλημα της σχεδιαζόμενης από την Κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησης και συγχώνευσης μονάδων υγείας, ο πρώην Υπουργός Υγείας θα συζητήσει τα προβλήματα των νοσοκομείων του Λασιθίου και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την Υγεία.

Το βράδυ της Τρίτης 3/8 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση στο Δημοτικό Κήπο της Σητείας, με θέμα “ Πανδημία - Οικονομία - η Πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης”, με ομιλητές τον Δημήτρη Παπαδημούλη, Ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Ανδρέα Ξανθό, Τομεάρχη Υγείας και Βουλευτή Ρεθύμνου, και τον Μανόλη Θραψανιώτη, Βουλευτή Λασιθίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

09.30 Διαλυνάκειο Νοσοκομείο Νεάπολης. Συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους.

10.30 Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Συνάντηση με τη Διοίκηση, τους εργαζόμενους και εκπροσώπους Ιατρικών φορέων.

13.15 Νοσοκομείο Σητείας. Συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους.

14.30 Επίσκεψη στον Δήμαρχο Σητείας.

20.00 Ανοιχτή Εκδήλωση στον Δημοτικό Κήπο με θέμα:

“ Πανδημία - Οικονομία - η Πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης”.

Ομιλητές: Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ανδρέας Ξανθός, Τομεάρχης Υγείας και Βουλευτής Ρεθύμνου και Μανόλης Θραψανιώτης, Βουλευτής Λασιθίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα - Ζήρια: Η φωτιά έκαψε ένα μεγάλο τμήμα της κοινότητας

Ηράκλειο: Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων στην πλ. Ελευθερίας η ανακύκλωση