Κρήτη

Χανιά

Στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων πανεπιστημιακοί του Erasmus

ερασμους

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκαν σήμερα, Δευτέρα 2 Απριλίου 2017, δάσκαλοι, ψυχολόγοι και πανεπιστημιακοί από την Εσθονία, την Κροατία, την Πορτογαλία, τη Λετονία και την Ελλάδα, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κ. Μανώλη Μηλιαράκη και τη Διευθύντρια του 11ου Νηπιαγωγείου Χανίων, κ. Μαρία Σκορδύλη, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 – «Quality 3C Child?»* που υλοποιείται από το 11ο Νηπιαγωγείο Χανίων και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος της επίσκεψης αυτής, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 6 Απριλίου, είναι οι εκπαιδευτικοί να επιμορφωθούν και να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την διδακτική πράξη σε νηπιαγωγεία της πόλης, όπως και να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους για την υλοποίηση του προγράμματος.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στην Ιστορία του τόπου μας, παρουσιάζοντας τα χαρακτηριστικά του νησιού μας, τόσο σε πολιτισμικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, και υπογραμμίζοντας τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο των εκπαιδευτικών στην μεταλαμπάδευση των ιδανικών της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών στα παιδιά που χτίσουν το μέλλον της Ευρώπης.

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Βουλγαράκη για την στήριξη που παρέχει πάντα η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων στην υλοποίηση εκδηλώσεων και δράσεων εκπαίδευσης, προσφέροντάς του ένα αναμνηστικό διακοσμητικό, με δύο περιστέρια, σύμβολα της ειρήνης.
 

Κρήτη

Νοσοκομεία Κρήτης - κορωνοϊός: Η νέα εικόνα με τους ασθενείς που έχουν νοσήσει

Νοσοκομεια

Ένας λιγότερος διασωληνωμένος ασθενής λόγω κορωνοϊού σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή είναι η εικόνα που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Συνολικά, σήμερα, νοσηλεύονται 39 ασθενείς εκ των οποίων οι 8 στις ΜΕΘ ενώ μόλις 3 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα η κατάσταση στα νοσοκομεία του νησιού έχει ως εξής:

Στο ΠΑΓΝΗ: Εννέα συνολικά ασθενείς εκ των οποίων οι 4 στην κλινική covid, οι 5 στις ΜΕΘ και από αυτούς οι 3 διασωληνωμένοι

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: 7 συνολικά ασθενείς, ένας στη ΜΕΘ και 6 στην κλινική covid 
Νοσοκομείο Χανίων: 15 στην κλινική covid

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 2 ασθενείς συνολικά και συγκεκριμένα ένας στην ΜΕΘ και ένας στην κλινική covid 

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 2 ασθενείς συνολικά και συγκεκριμένα ένας στην ΜΕΘ και ένας στην κλινική covid 

και τέλος 4 ασθενείς στην κλινική covid του Νοσοκομείου Σητείας.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Του έβαλε τα χρήματα στην τράπεζα... κι ακόμη το μετανιώνει

Ηράκλειο: Τράκαρε, έφυγε και άφησε το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Ενισχύεται με 4 νέες κλίνες ΜΕΘ