Κρήτη

Χανιά

Σπουδαία εκδήλωση από τους ρευματοπαθείς της Κρήτης

ρευματοπαθεις

Το Σάββατο 19.11.2016 πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΡΙΑ» στα Χανιά  με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση με θέμα «Τι πρέπει να γνωρίζω για την Ψωρίαση και την Ψωριασική αρθρίτιδα» σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια». 
Οι εισηγήσεις των ομιλητών, του δερματολόγου κυρίου Ηλία  Παπαμιχελάκη για την Ψωρίαση, καθώς και του ρευματολόγου κυρίου Γιάννη Καλλιτσάκη για την Ψωριασική Αρθρίτιδα, ήταν πλήρεις και περιεκτικές. Οι δύο επιστήμονες ήταν ιδιαίτερα αναλυτικοί και επεξηγηματικοί και ανέπτυξαν θέματα όπως τα συμπτώματα και η κλινική εικόνα του ασθενούς με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα, οι υπάρχουσες θεραπευτικές επιλογές, η ψωρίαση στα νύχια, ο ρόλος της διατροφής στα δύο αυτά νοσήματα, η συνεργασία μεταξύ των δερματολόγων και των ρευματολόγων για το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα.
Η προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή και το ενδιαφέρον μεγάλο, όπως φάνηκε από τις πολυάριθμες ερωτήσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε.  

ρευματοπαθεις

ρευματοπαθεις, by gpapadakis

Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και αποδείχθηκε ότι η συνεργασία των συλλόγων ασθενών στην Ελλάδα είναι σημαντικό εφόδιο στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών αλλά και στην προσπάθεια για την υπεύθυνη ενημέρωση του κοινού. Περισσότερες πληροφορίες για τους συλλόγους και τις δράσεις τους μπορεί να βρει κανείς στους ακόλουθους συνδέσμους:
www.epidermia.gr 
www.srcrete.gr   

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε άτομα άνων των 85 ετών

εμβολιασμός για κορωνοϊό

Ξεκίνησε στις 8 το πρωί σήμερα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού άνω των 85 ετών, σε όλα τα νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Η ροή του εμβολιαστικού προγράμματος και στα οκτώ νοσοκομεία του νησιού κυλάει ομαλά και η προσέλευση των εμβολιασθέντων είναι συνεχής.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Σχεδιασμό στις 20 του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες εμβολιαστικές γραμμές σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των τεσσάρων Περιφερειακών ενοτήτων του νησιού.

Σταδιακά θα αναπτυχθεί το σύνολο των εμβολιαστικών γραμμών στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 510 νέα κρούσματα - 20 θάνατοι - 323 στις ΜΕΘ

Κρήτη - κορωνοϊός: 17 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Κρατούν "μικρό καλάθι" οι έμποροι - Κάλεσμα για στήριξη των ντόπιων επιχειρήσεων