Κρήτη

Χανιά

Σημαντικές δράσεις από το Δημόσιο ΙΕΚ Χανίων

αιμοδοσία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο δράσεις που φιλοξένησε το ΙΕΚ Χανίων. Η πρώτη αφορούσε την ομάδα εθελοντών του συλλόγου Ορίζοντας , που ασχολούνται με την εξάπλωση του εθελοντισμού, όσον αφορά στους δότες μυελού των οστών και η δεύτερη την εθελοντική αιμοδοσία από το προσωπικό του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων «Αγ. Γεώργιος».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΙΕΚ Χανίων: «Καταρτιζόμενοι και εκπαιδευτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με μεγάλη προθυμία και έτσι και οι δύο δράσεις στέφτηκαν με επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων, υπήρξε αλληλεπίδραση και έντονο ενδιαφέρον από τους καταρτιζόμενους για τη διαδικασία της συμμετοχής στην τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών και μάλιστα είχαμε τη χαρά να εγγράψουμε 50 νέα μέλη.

Επίσης συλλέχθηκαν 55 φιάλες αίμα για να διατεθούν στην Αιμοδοσία Χανίων.

Ευχαριστούμε πολύ την κ Μανουσάκη Κατερίνα και τις κυρίες από τον Ορίζοντα, που συμμετείχαν στην ενημέρωση των καταρτιζόμενων, για να γίνει κατανοητό σε όλους, πόσο απλή είναι η διαδικασία να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών.

Επίσης, την Προϊσταμένη της Αιμοδοσίας κ Πετρουλάκη Ελένη και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε σε ώρες εκτός του τυπικού τους ωραρίου για να εξυπηρετήσει το σχολείο που λειτουργεί το απόγευμα.

Τέλος ευχαριστούμε πολύ τους καταρτιζόμενους και τους εκπαιδευτές μας για την άψογη συνεργασία».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εγκρίθηκε η δημιουργία του Open Mall από το Δημοτικό Συμβούλιο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση χρηματοδότησης για το Open Mall.jpg

Εγκρίθηκε πριν από λίγα λεπτά από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η εισήγηση για τη δημιουργία ανοικτού εμπορικού κέντρου - Open Mall, στην εντός των τειχών πόλη.

Τη σχετική εισήγηση υπερψήφισε το σύνολο του σώματος εκτός της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ψήφισε "παρών".

Η εμπορική περιοχή παρέμβασης στην οποία θα χωροθετηθούν 100 επιχειρήσεις, οριοθετείται δυτικά από την οδό Έβανς, βόρεια από την οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη, ανατολικά από τη Ζωγράφου και νότια από την Αβέρωφ.

Εν τω μεταξύ ομόφωνα πέρασε το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης 9 δημοτικών κτιρίων κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Σώματος.