Κρήτη

Χανιά

Σημαντικές δράσεις από το Δημόσιο ΙΕΚ Χανίων

αιμοδοσία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο δράσεις που φιλοξένησε το ΙΕΚ Χανίων. Η πρώτη αφορούσε την ομάδα εθελοντών του συλλόγου Ορίζοντας , που ασχολούνται με την εξάπλωση του εθελοντισμού, όσον αφορά στους δότες μυελού των οστών και η δεύτερη την εθελοντική αιμοδοσία από το προσωπικό του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων «Αγ. Γεώργιος».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΙΕΚ Χανίων: «Καταρτιζόμενοι και εκπαιδευτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με μεγάλη προθυμία και έτσι και οι δύο δράσεις στέφτηκαν με επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων, υπήρξε αλληλεπίδραση και έντονο ενδιαφέρον από τους καταρτιζόμενους για τη διαδικασία της συμμετοχής στην τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών και μάλιστα είχαμε τη χαρά να εγγράψουμε 50 νέα μέλη.

Επίσης συλλέχθηκαν 55 φιάλες αίμα για να διατεθούν στην Αιμοδοσία Χανίων.

Ευχαριστούμε πολύ την κ Μανουσάκη Κατερίνα και τις κυρίες από τον Ορίζοντα, που συμμετείχαν στην ενημέρωση των καταρτιζόμενων, για να γίνει κατανοητό σε όλους, πόσο απλή είναι η διαδικασία να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών.

Επίσης, την Προϊσταμένη της Αιμοδοσίας κ Πετρουλάκη Ελένη και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε σε ώρες εκτός του τυπικού τους ωραρίου για να εξυπηρετήσει το σχολείο που λειτουργεί το απόγευμα.

Τέλος ευχαριστούμε πολύ τους καταρτιζόμενους και τους εκπαιδευτές μας για την άψογη συνεργασία».

Κρήτη

Πρόστιμα και λουκέτα σε μπαρ της Κρήτης για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

μπαρ κορωνοϊός

Νέα πρόστιμα και λουκέτα "έπεσαν" σε μπαρ στην Κρήτη, το βράδυ του Σαββάτου, για παραβίαση των όρων λειτουργίας, που επιβάλουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Συνολικά έκλεισαν για 15 ημέρες τέσσερα μπαρ, δύο στα Χανιά, στο ενετικό λιμάνι, ένα στη Χερσόνησο και ένα στην Ιεράπετρα, για υπεράριθμους και όρθιους πελάτες.

Στα μπαρ των Χανίων επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000 ευρώ, στης Χερσονήσου 10.000 ευρώ και στης Ιεράπετρας 3.000 ευρώ.

Οι έλεγχοι θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει Δεκαπενταύγουστου και με φόντο την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στη χώρα μας.