Κρήτη

Χανιά

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων: Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων με ανακοίνωση της γνωστοποιεί τη δράση που ανέπτυξε το διάστημα της πανδημίας και τη συνεργασία της με φορείς προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου

Η ανακοίνωση: 

"Η Ομοσπονδία από τις πρώτες μέρες της πανδημίας και του lockdown χρησιμοποιώντας την τεχνολογία δημιούργησε εργαλεία άμεσης επαφής με όλα τα σωματεία που ανήκουν σε αυτήν, έτσι ώστε να ενημερώνεται άμεσα για τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους αλλά και να τους ενημερώνει για τα τεκταινόμενα.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας πραγματοποίησε τηλεδιασκέψεις με  βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς τοποθετώντας τα θέματα που προβλημάτιζαν και απασχολούσαν τους συναδέλφους. Απέστειλε τρεις επιστολές προς τον Πρωθυπουργό και τα αρμόδια υπουργεία για τα θέματα που απασχολούν τους
επαγγελματίες, τους βιοτέχνες και τους εμπόρους. Σε συνεργασία αφενός με τις ομοσπονδίες της Κρήτης αλλά και με άλλους  φορείς πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψεις  με υπουργεία, την Κεντρική Ένωση Δήμων, τον διοικητή του ΟΑΕΔ και άλλους φορείς.

Με την επαναφορά σιγά-σιγά στην κανονικότητα η Ομοσπονδία έκρινε σωστό ως το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό όργανο του νόμου των επαγγελματιών, ότι πρέπει να μπει μπροστά και να συγκαλέσει ευρεία Σύσκεψη Παρουσία θεσμικών και παραγωγικών φορέων  του νόμου.

Για πρώτη φορά σε μία Δημοκρατική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε σε δυόμισι ώρες το πολιτικό προσωπικό άκουσε και έλαβε εγγράφως τα προβλήματα των αντιπροσώπων των παραγωγικών φορέων.

Η ομοσπονδία έκανε  και θα κάνει πάντα ότι είναι δυνατόν για να σταθεί δίπλα στο πλευρό των συναδέλφων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων του νομού μας αδιαφορώντας για αυτούς που θέλουν πετάγοντας ’’λάσπη στον ανεμιστήρα΄’’ να κερδίσουν  κάποια λεπτά δημοσιότητας και να αιτιολογήσουν τον κομματικό τους ρόλο."

Κρήτη

Κρήτη: Τέλος το κολύμπι σε αυτή την παραλία

πνιγμος

Απαγορεύεται από την Παρασκευή 7 Αυγούστου και για όσο χρειαστεί, η κολύμβηση εντός του κόλπου Κουμπέ του Δήμου Ρεθύμνου (από Στρατόπεδο έως και την δυτική πλευρά του Φρουρίου Φορτέτζα), καθώς υπάρχει βλάβη στο αντλιοστάσιο της περιοχής, για την αποκατάσταση της οποίας ενδέχεται να απορριφτούν στη θάλασσα ανεπεξέργαστα αστικά λύματα.

Πιο αναλυτικά στην απόφασή της Διεύθυνσ Δημόσιας Υγείας αναφέρονται τα εξής: «Κρίνουμε αναγκαία, για προληπτικούς λόγους και για λόγους της προστασίας της Δημόσιας Υγείας, την προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης από 7-08-20 εντός του κόλπου Κουμπέ Δήμου Ρεθύμνου (από Στρατόπεδο έως και την δυτική πλευρά του Φρουρίου Φορτέτζα).

Για την προστασία της υγείας των λουομένων και εν γένει την Δημόσια Υγεία των πολιτών αιτούμαστε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου και της ΔΕΥΑΡ, για την άμεση τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων κολύμβησης, στις ακτές κολύμβησης της αναφερόμενης περιοχής, μέχρι τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών, που θα πραγματοποιηθούν από διαπιστευμένο εργαστήριο, να καθιστούν το θαλάσσιο νερό κατάλληλο για κολύμβηση».