Κρήτη

Χανιά

ΟΑΚ: Ξεκινούν ξανά οι εργασίες στον κόμβο των Μουρνιών

οακ εργασιες

Την άμεση συνέχιση των εργασιών του έργου που αφορούν την «Σύνδεση του κόμβου των Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ με την πόλη των Χανίων», διασφάλισε, όπως ανακοίνωσε, μετά από συστηματική δουλειά που έφεραν εις πέρας οι υπηρεσίες του, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

‘Ένα έργο που δώδεκα περίπου μήνες πριν, όταν η σημερινή διοίκηση του Ο.Α.Κ. αναλάμβανε τα καθήκοντα της, βρισκόταν κυριολεκτικά στον «αέρα» και η ολοκλήρωση του, θεωρούνταν «αβέβαιη», σήμερα εισέρχεται κι επίσημα πλέον σε φάση επανέναρξης των εργασιών, με τελικό στόχο την άμεση ολοκλήρωση και παράδοση του σε χρήση. 

Ο Ο.Α.Κ. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει επίσημα πλέον ότι το προσεχές διάστημα , το εργοτάξιο θα οργανωθεί εκ νέου και οι εργασίες θα επανεκκινήσουν, από τα συνεργεία της εργοληπτικής  επιχείρησης «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.», η οποία θα αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου, μετά το αίτημα «υποκατάστασης» το οποίο υποβλήθηκε την Δευτέρα 19/04/2021 από την μέχρι πρότινος ανάδοχο του έργου «ΚΑΠΠΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.»

Η θετική αυτή εξέλιξη, προέκυψε μετά από αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες που ελήφθησαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Άρη Παπαδογιάννη, με το σύνολο των εμπλεκόμενων πλευρών, οι οποίες κινδύνεψαν αρκετές φορές να οδηγηθούν σε αδιέξοδο.  Με την επίμονη και τεκμηριωμένη ωστόσο προσπάθεια  που καταβλήθηκε για την επανεκκίνηση του μεταξύ της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων  του Ο.Α.Κ. - με τον συντονισμό του Διευθυντής της κ. Γιώργου Αγαπάκη -   της  Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων της Γ.Γ.Υ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αλλά και της βουλευτού Χανίων κ. Ντόρας Μπακογιάννη και του αρμόδιου Υφυπουργού  Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, τα εμπόδια ξεπεράστηκαν, με την «Υποκατάσταση του Ανάδοχου», το σχετικό αίτημα του οποίου, υπογράφτηκε τελικά την Δευτέρα 19/4/2021, στα γραφεία του Ο.Α.Κ. στην Αγυιά". 

Σε δήλωσή του ο κ. Άρης Παπαδογιάννης τόνισε: «Δεσμευθήκαμε ότι το έργο αυτό δεν θα χαθεί και είμαστε στην ευχάριστη θέση να δηλώσουμε πλέον, ότι πετύχαμε το στόχο μας. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως νέα διοικητική αρχή του Ο.Α.Κ., η ολοκλήρωση του Κόμβου των Μουρνιών, αποτελούσε για όλους εμάς, ένα μεγάλο «στοίχημα».  Το έργο «κινδύνεψε» , προτιμήσαμε όμως  να διατηρήσουμε χαμηλούς τους τόνους και να δουλέψουμε μεθοδικά γι’ αυτό.  Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα και η «Σύνδεση του κόμβου των Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ με την πόλη των Χανίων»,   θα παραδοθεί σε χρήση, στους Δημότες αλλά και τους επισκέπτες των Χανίων»

ειδησεις σημερα 

Κέντρο Ηρακλείου: Εγκαίνια στο νέο σημείο διεξαγωγής rapid test

Ένα εντυπωσιακό video «ξεναγεί» τους επισκέπτες του Info Point στην Candia του 1640

Κρήτη

Χανιά

"Απόβαση" Σκανδιναβών στην Κρήτη (βίντεο)

Χαλαρή βόλτα για τους τουρίστες

Ψήφο εμπιστοσύνης στα Χανιά από τις σκανδιναβικές χώρες.

Οι πρώτες ημέρες ανοίγματος του τουρισμού καταγράφονται θετικές στο αεροδρόμιο των Χανίων ενώ οι ξενοδόχοι είναι αισιόδοξοι καθώς βλέπουν τις κρατήσεις να αυξάνονται καθημερινά.

Την ίδια ώρα, “καταλύτης” για την αύξηση του τουριστικού κύματος προς την Ελλάδα θα είναι το “πρασίνισμά της” στον υγειονομικό χάρτη της Ευρώπης διαμηνύουν οι τουριστικοί παράγοντες, καθώς, μπορεί επίσημα η χώρα να έχει ανοίξει τα σύνορά της, αλλά η καραντίνα και τα μέτρα στα οποία υποχρεούνται οι τουρίστες όταν επιστρέφουν στις πατρίδες τους, δρουν ανασταλτικά στην απόφαση τους να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Αυτό επισήμανε και ο πρόεδρος του TEZ TOUR Ελλάδος Δημήτρης Χαριτίδης ο οποίος, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, αναφέρθηκε και στις καθυστερημένες συνεννοήσεις της χώρας μας με τις αρχές χωρών, οι οποίες αποτελούν διαχρονικά τουριστικές αγορές για εμάς.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Τον έπιασαν πριν "σπρώξει" τα ναρκωτικά στις πιάτσες των τοξικομανών

Ηράκλειο: Καταγγελία για αστυνομική βία σε βάρος 23χρονου

Κρήτη: Αναβρασμός στους επιχειρηματίες Γάμου & Βάπτισης - Πλήττεται και ο γαμήλιος τουρισμός