Κρήτη

Χανιά

Να παραμείνει αυτόνομη η ΔΕΔΙΣΑ ζητούν οι δήμαρχοι του Νομού Χανίων

ΔΕΔΙΣΑ

Να παραμείνει η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων αυτόνομος φορέας διαχείρισης, ζητούν με κοινή τους δήλωση οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Οι δήμαρχοι Χανίων Τάσος Βάμβουκας, Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Σφακίων Γιάννης Ζερβός, Κισάμου Θόδωρος Σταθάκης και Κανδάνου - Σελίνου Αντώνης Περράκης, πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση στο δημαρχείο Χανίων με αντικείμενο την λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
 
Μετά το τέλος της σύσκεψης, οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων εξέδωσαν ομόφωνη ανακοίνωση την οποία συνυπογράφει και η δήμαρχος Γαύδου Ευαγγελία Καλλινίκου η οποία δεν ήταν παρούσα στη συνάντηση. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. αναγνωρίστηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως ο μόνος φορέας που πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει το νέο θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Για εμάς όλους τους δημάρχους των Χανίων είναι ξεκάθαρο ότι η Δ.Ε.Δ.Ι.Σ.Α. θα παραμείνει ως αυτόνομος φορέας Διαχείρισης. Αυτή είναι καθολική απαίτηση των δήμων, των φορέων του νομού, της διοίκησης και των εργαζομένων της Δ.Ε.Δ.Ι.Σ.Α. και των πολιτών των Χανίων. Η Δ.Ε.Δ.Ι.Σ.Α. είναι ο φορέας εκείνος που αποτελεί πρότυπο διαχείρισης στερεών αποβλήτων στο νησί της Κρήτης. Για το σύνολο της χανιώτικης κοινωνίας, η αυτόνομη συνέχιση της λειτουργίας της Δ.Ε.Δ.Ι.Σ.Α. είναι αδιαπραγμάτευτη. Το παρόν αποτυπώνει ένα σαφές μήνυμα προς κάθε αποδέκτη».

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 37 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κρούσματα κορωνοϊού

Συνολικά 37 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ το Σάββατο 12/06, σε συνολικά 591 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου καταγράφηκαν 18 νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid19.

11 νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 8 στο Ρέθυμνο, ενώ δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα στο Λασίθι 

Ειδήσεις σήμερα 

Έρευνα - Κορωνοϊός: Οι εμβολιασμένοι νεφροπαθείς αναπτύσσουν αντισώματα

Κορωνοϊός και διαβήτης: Πώς συνδέονται

Σκέτσος: Τέλος το υποχρεωτικό self-test για τους εμβολιασμένους