Κρήτη

Χανιά

Μετρά ανακούφισης για επιχειρήσεις από τον δήμο Χανίων

χανιά χειμώνας

 

Μέτρα για την άμβλυνση των επιπτώσεων από τον κορωνοίου ανακοίνωσε η δημοτική αρχή Χανίων. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε η απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη, όλων των επιχειρήσεων του Δήμου Χανίων, απαλλαγή από την καταβολή τελών παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων και απαλλαγή καταβολής ενοικίου στις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους και στεγάζονται δημοτικά ακίνητα. 

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, "Ο  Δήμος Χανίων δεν θα μπορούσε να μην είναι δίπλα στην κοινωνία. Η κατάσταση αυτή απαιτεί και γενναίες αποφάσεις.

Στηρίζουμε στην πράξη την τοπική οικονομία και τις τοπικές επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω των έκτακτων μέτρων."

Κόσμος

Ισπανία: Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

κορωνοϊός Ισπανία

Στη χρονική επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για ακόμη δύο εβδομάδες –έως την 21η Ιουνίου- αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση της Ισπανίας.

Η πρόθεση της Μαδρίτης έγινε γνωστή από τον πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος είχε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των περιφερειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές Μαΐου η ισπανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τη σταδιακή «χαλάρωση» των έκτακτων μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Κι αυτό, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες η καμπύλη των κρουσμάτων και των θυμάτων βαίνει μειούμενη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σάββατο καταγράφηκαν μόλις τέσσερις νεκροί και 271 κρούσματα, με τον συνολικό απολογισμό να διαμορφώνεται σε 27.125 και 239.228 αντίστοιχα.

Η Ισπανία ετέθη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 14 Μαρτίου του 2020, επιβάλλοντας γενικευμένο «lockdown» και απαγορεύοντας τις περιττές μετακινήσεις των πολιτών.