Κρήτη

Χανιά

Μειωμένη η κίνηση στο Φαράγγι της Σαμαριάς τον Σεπτέμβριο

φαράγγι σαμαριάς

Από την Δ/νση Δασών Χανίων γνωστοποιείται η κίνηση των επισκεπτών στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς κατά τον μήνα Σεπτέμβριο  του 2018
 
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ  2018
Αριθμός Επισκεπτών από Ξυλόσκαλο       23.315
Αριθμός Επισκεπτών από Αγία Ρουμέλη     2.243

Συνολικός Αριθμός Επισκεπτών                 25.558

H συνολική κίνηση εμφανίζει μείωση έναντι του Σεπτεμβρίου του 2017 κατά 2.311 επισκέπτες.
Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το μήνα Σεπτεμβρίο  είχαν ως αποτέλεσμα μικρής διάρκειας διακοπές στη λειτουργία του Δρυμού.
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Τί έδειξαν τα τεστ στις φυλακές

φυλακές αλικαρνασσού

Αισιόδοξα είναι τα νέα που έρχονται από το σωφρονιστικό κατάστημα των φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού όπου πριν λίγες ημέρες, σωφρονιστικός υπάλληος βρέθηκε θετικός στον κορωνοίό. 

Στις φυλακές από τη μέρα που έγινε γνωστό το γεγονός ότι εργαζόμενος έιναι θετικός, σήμανε συναγερμός και αμέσως ξεκίνησαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα 12 τεστ που έγιναν σε εργαζόμενους βγήκαν αρνητικά ενώ τεστ θα γίνουν και σε άλλους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που όμως δεν θεωρούνται "ομάδες υψηλού κινδύνου".

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κορωνοϊός αναστατώνει τις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού καθώς πριν λίγους μήνες, σύζυγος σωφρονιστικού υπαλλήλου είχε βρεθεί θετική με συνέπεια στο κατάστημα να υπάρξει και πάλι αναστάτωση.