Κρήτη

Χανιά

Μάσκες προσώπου από το Πολυτεχνείο Κρήτης

Μάσκες - Πολυτεχνείο

Έξι ειδικές μάσκες κάλυψης προσώπου προσέφερε το Πολυτεχνείο Κρήτης στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, για τις ανάγκες των στελεχών της Διεύθυνσης. 
Τις μάσκες, που κατασκευάστηκαν από φοιτητές της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, παρέδωσε σήμερα ο κοσμήτορας της Σχολής ΜΠΔ και Διευθυντής του εργαστηρίου Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής, Νικόλαος Τσουρβελούδης, στην εντεταλμένη Σύμβουλο Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού της Π.Ε. Χανίων, Σοφία Μαλανδράκη και στον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Δημήτρη Νικολακάκη. 
O κ.Νικολακάκης υπογράμμισε τη χρησιμότητα των πρωτοποριακών αυτών μασκών για την Υπηρεσία και ευχαρίστησε θερμά τον κ. Τσουρβελούδη.
Η κ. Μαλανδράκη αφού ευχαρίστησε θερμά, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της σύνδεσης των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με την κοινωνία.
Απτό παράδειγμα η δημιουργία αυτής της προσωπίδας, που καλύπτει μια ανάγκη που προέκυψε από την παγκόσμια αλλαγή κανονικότητας λόγω της πανδημίας.
Το Πολυτεχνείο Κρήτης διαπρέπει εδώ και καιρό στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας και η Περιφέρεια Κρήτης είναι σταθερά δίπλα στους επιστήμονες και θα παραμείνει αρωγός στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του νησιού.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ψάχνουν τον αλλοδαπό διαρρήκτη που έχει ...ρημάξει κατοικίες στο Ηράκλειο

Κάμερα διαρρηκτες

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, συνολικά δέκα υποθέσεις κλοπών –διαρρήξεων (9 τετελεσμένες και 1 απόπειρα) που διαπράχθηκαν σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, από την ανάλυση του τρόπου δράσης και τη συνδυαστική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 26.04.2019 έως 04.03.2020, ο αλλοδαπός διέπραξε δέκα κλοπές (9 τετελεσμένες και 1 απόπειρα) σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, αφαιρώντας κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, αεροβόλο όπλο και διάφορα αντικείμενα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 42.000 ευρώ

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.