Κρήτη

Χανιά

Κυκλοφοριακό Πάρκο θα λειτουργεί από την Δευτέρα στην Κίσσαμο

Δήμος Κισσάμου

Την λειτουργία από την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος Κισσάμου.

Το Πάρκο βρίσκεται στην τοποθεσία «Γλυκορίζια» και όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση για την λειτουργία του, «πρόκειται για μια δραστηριότητα που συμβάλλει στην εκπαίδευση των νέων μας σε θέματα οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας».

Η εκπαίδευση των μαθητών θα γίνεται από διπλωματούχο εκπαιδευτή οδηγών και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, αρχικά οι μαθητές θα ενημερώνονται για τις βασικές αρχές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε ένα ανοιχτό διαμορφωμένο αμφιθέατρο και στη συνέχεια θα ακολουθεί προσομοίωση σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας με ηλεκτροκίνητα οχήματα και ποδήλατα στις ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές.

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις στο Κυκλοφοριακό Πάρκο θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από 08:30 το πρωί έως 12:30 μετά το μεσημέρι, απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ανάλογα με την ηλικία των μαθητών, θα προσαρμόζεται και το μάθημα.

Παράλληλα, το Πάρκο θα παραμένει ανοικτό καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ και θα είναι ελεύθερο για το κοινό και τα παιδιά, για παιχνίδι και απασχόληση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα γίνονται με ολιγομελή τμήματα, αυστηρά κατόπιν ραντεβού και τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων ασφάλειας για την αποφυγή διάδοσης του COVID 19 (απαραίτητη χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων κ.λ.π.). Η συμμετοχή των μαθητών στις δραστηριότητες του Πάρκου θα είναι δωρεάν.

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Με εισαγγελική εντολή σε δομή, παιδάκι 2,5 ετών - Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς

παιδάκι

Στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου μεταφέρθηκε την Παρασκευή, με Εισαγγελική εντολή, παιδάκι 2,5 ετών από την Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με την "Ανατολή", η εντολή του Εισαγγελέα δόθηκε λόγω παραμέλησης από το οικογενειακό του περιβάλλον, με την επιμέλεια να αφαιρείται προσωρινά από τους γονείς του και να δίδεται σε κοινωνική δομή-ίδρυμα του Ηρακλείου.

Το μικρό, ηλικίας 6 μηνών, αδελφάκι του εν λόγω παιδιού, ήδη βρίσκεται στην ίδια δομή, αφού προ ημερών αυτό είχε μείνει για πολλές ώρες νοσηλευόμενο μόνο του στο ΠΑΓΝΗ, με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό προσωπικό εκεί να κινητοποιηθεί και να εκκινήσουν οι διαδικασίες για να μεταφερθεί το παιδί στη δομή.

Ακολούθησε έρευνα από την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Ιεράπετρας, που διεπίστωσε ότι και το άλλο παιδί της οικογένειας ζούσε παραμελημένο και όχι σε ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον.

Το 2,5 ετών παιδί παραμένει στην Παιδιατρική κλινική, υπό συνεχή αστυνομική παρακολούθηση, προκειμένου να του γίνουν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να μεταφερθεί στη συνέχεια στη δομή στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πατέρα που άφησε το παιδί του στην χαρτόκουτα

Κρήτη: "Καμπάνες" σε υπαλλήλους κρεοπωλείων για μη χρήση μάσκας

Κρήτη - κορωνοϊός: Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί

ESPA BANNER