Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Συναντήσεις Καλογερή με φορείς

sdyh.jpg

Σήμερα Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νικόλαου Καλογερή με τον προέδρο κ. Αλογδιανάκη Γιώργο και μέλη  του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων καθώς και της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου 2020.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διοργάνωσης του Μαραθωνίου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 12/4/2020 και καθορίστηκε η επόμενη συνάντηση με εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων  φορέων.

Νωρίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νικόλαο Καλογερή επισκέφτηκε, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μηχανικών Ηλεκτρολόγων – Επισκευαστών Φρένων Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Ν. Χανίων, με επικεφαλή τον πρόεδρο τους κ. Εμμανουήλ Κοτσάκη. Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να γνωρισθούν με τη νέα Περιφερειακή Αρχή και να εκθέσουν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους.

Συμφωνήθηκε νέα συνάντηση παρουσία και των στελεχών των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων , προκειμένου να εξευρεθούν οι βέλτιστες λύσεις.

Κρήτη

Αστυνομικοί Ηρακλείου - Λασιθίου: Η πολιτεία μας ξέχασε για άλλη μια φορά

Πικράκης - Καρτσάκης

Κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Αρψηγό της ΕΛ.ΑΣ αλλά και σε κάθε αρμόδιο όργανο και φορέα, απέστειλαν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και Λασιθίου. 

Η επιστολή έχεις ως εξής:

Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

ΚΟΙΝ

1) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

3) Κ.κ. Βουλευτές Νομών Ηρακλείου-- Λασιθίου

4) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

5) Όλα τα μέλη μας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Την 30 Μαρτίου 2020 δημοσιεύτηκε η Π.Ν.Μ. που μεταξύ άλλων προβλέπει και πολύ σωστά, έκτακτο επίδομα σε φορείς του Δημοσίου που την περίοδο αυτή των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κίνδυνου διασποράς του COVID-19 εργάστηκε για τον σκοπό αυτό, αλλά προς μεγάλη μας έκπληξη η Πολιτεία ξέχασε για άλλη μια φορά τους αστυνομικούς. Και δεν είναι θέμα οικονομικό ούτε κάποιος θα σωθεί από ένα ελάχιστο επίδομα μάλιστα τη στιγμή που όλοι βλέπουμε συνάνθρωποί μας μέσα σε αυτές τις συγκυρίες μένουν άνεργοι. Είναι θέμα ΗΘΙΚΟ, είναι θέμα αναγνώρισης της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Αδιαμαρτύρητα δεχθήκαμε να ανασταλούν όλες οι άδειες μας και βγήκαμε στους δρόμους, τη στιγμή που το υπόλοιπο Δημόσιο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, και να επωμιστούμε τις επιπλέον αρμοδιότητες για τον έλεγχο της τήρησης των έκτακτων μέτρων παράλληλα με όλα τα άλλα μας καθήκοντά μας, χωρίς να μας έχει χορηγηθεί από την Πολιτεία επαρκές υγειονομικό υλικό. Γυρνάμε σπίτια μας, αφού πρώτα έχουμε έρθει σε άμεση επαφή με δεκάδες ανθρώπους, με μεγάλη πιθανότητα να θέσουμε σε κίνδυνο τόσο τους εαυτούς μας όσο και τις οικογένειές μας. Καθημερινά αυξάνεται και ο αριθμός των συναδέλφων μας που έχουν προσβληθεί από τον ιό  COVID-19 και το φαινόμενο αυτό αναμένεται να οξυνθεί. 

Και παράλληλα με όλα αυτά η επίσημη Πολιτεία συνεχίζει να θεωρεί ότι το επάγγελμα του Αστυνομικού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. 

Δεν είμαστε ούτε επαίτες ούτε εκτός πραγματικότητας. Αναγνωρίστε όμως επιτέλους τον Θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας και μην ξεχνάτε αυτούς που, και αυτή την κρίσιμη περίοδο για το Έθνος μας, δεν είναι στα σπίτια τους αλλά στο καθήκον και φερθείτε τους ανάλογα. 

 Ο Πρόεδρος Ηρακλείου - Γιώργος Πικράκης

Ο Πρόεδρος Λασιθίου - Γιώργος Καρτσάκης