Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Συναγερμός για φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή

πυροσβέστης

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα στην περιοχή Λιβάδια Χανίων, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά που τέθηκε άμεσα υπό πλήρη έλεγχο δεν απείλησε σπίτια ή επιχειρήσεις και έκαψε χορτολιβαδική έκταση όπως δήλωσε στο ekriti ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης.

Στο σημείο βρέθηκαν 12 πυροσβέστες και δύο αξιωματικοί με 6 οχήματα.

Το θετικό είναι ότι στην περιοχή δεν έπνεεαν ισχυροί άνεμοι.

 

 

Κάτοικοι εκτιμούν ότι η φωτιά ξεκίνησε από στύλο της ΔΕΗ.

Τα αίτια ερευνά το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

(Φωτογραφίες από zarpanews)

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνάντηση εργασίας για την προώθηση και ανάδειξη του Δικτύου Τυριού

image0.jpeg

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την ενημέρωση για τις δράσεις του Δικτύου Τυριού, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας -Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηρακλείου και του Δικτύου Μανόλης Αλιφιεράκης, μέλη του Προεδρείου του Επιμελητηρίου και του Δικτύου Τυριού και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αλέξανδρος Στεφανάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε πως είναι μεγάλης αξίας η προώθηση και η ανάδειξη του Δικτύου που έχει τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και στο οποίο μετέχουν περίπου 30 τυροκόμοι. Στη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις, όπως ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν δράσεις προβολής, διασύνδεσης με τον τουρισμό αλλά συγχρόνως και αναπτυξιακά σχέδια όπως για παράδειγμα, «οι δρόμοι του τυριού» ή να οργανωθεί διήμερο εκδηλώσεων αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα.

«Περιμένουμε συγκεκριμένη πρόταση για να δούμε πως υποστηρίζουμε και οι φορείς με την Περιφέρεια την πρωτοβουλία και σε συνεργασία και με την αγροδιατροφική», όπως τόνισε ο κ. Παπαδεράκης, μετά τη συνάντηση.