Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Στον αντιπεριφερειάρχη οι απολυμένοι συμβασιούχοι πυροσβέστες

βουλγαράκης απολυμένοι πυροσβέστες

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη επισκέφθηκαν, σήμερα, οι απολυμένοι συμβασιούχοι πυροσβέστες του Νομού Χανίων για να του καταθέσουν υπόμνημα με περιεχόμενο τα αιτήματα του κλάδου τους προς το Αρμόδιο Υπουργείο. Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες ενημέρωσαν τον κ. Βουλγαράκη ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όσο αφορά στο εργασιακό τους καθεστώς, παραμένουν άλυτα, για το λόγο τούτο και απευθύνονται στην Περιφερειακή Αρχή, ώστε να συμβάλει στην επίλυσή τους, με παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, τα αιτήματα που επανειλημμένως έχει διατυπώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π) είναι τα ακόλουθα:
Ανανέωση της σύμβασης των 1276 εποχικών – συμβασιούχων με 12 μήνες εργασία εκ των οποίων θα καλύπτουν 6 μήνες καταστολή και 6 μήνες πρόληψη.
Πλήρης εναρμόνιση των καθηκόντων των εναπομεινάντων Π.Π.Υ.  με αυτά του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού
Ανανέωση της θητείας των εναπομεινάντων Π.Π.Υ. έως κατοχύρωσης του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος.
Άμεση υλοποίηση του Ν. 3938/2011 για τη μονιμοποίηση των ήδη αξιολογημένων 2097 ΠΠΥ τριετούς ανανέωσης.
 Ένταξη του επαγγέλματός τους στην κατηγορία των επικινδύνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων
Καταβολή επιδόματος 300 € στους Π.Π.Υ. που τυχόν τεθούν λόγω τραυματισμού κατά την εκτέλεση υπηρεσίας ή ένεκα αυτής σε καθεστώς υπηρεσίας γραφείου, όπως ισχύει και για το μόνιμο προσωπικό.
Ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του προς το Πυροσβεστικό Σώμα και διαβίβασε άμεσα προς τον Αναπληρωτή  Υπουργό κ. Νικόλαο Τόσκα το υπόμνημα των απολυμένων συμβασιούχων πυροσβεστών υπογραμμίζοντας το τεράστιο έργο που επιτελούν οι δημόσιοι αυτοί λειτουργοί, αντιμετωπίζοντας δύσκολες καταστάσεις και θέτοντας πολλές φορές ακόμη και την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο, και την ανάγκη της ικανοποίησης των αιτημάτων τους, γεγονός που θα συμβάλει στην ορθή λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματός και στη διασφάλιση της πολιτικής προστασίας των πολιτών μας και του φυσικού πλούτου του τόπου μας από τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πια, με πρωτόγνωρη ένταση.     
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συλλήψεις για την υπόθεση με την κοκαΐνη και τους δεκάδες πελάτες

ΟΠΚΕ

Τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση κοκαινης και μια δικογραφία η οποία περιλαμβάνει 69 συνολικά ονόματα, ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα και για την οποία σας είχε ενημερώσει από νωρίς το ekriti.gr και το Ράδιο Κρήτη.

Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 38χρνος από το Μονοφάτσι, ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του ποσότητα  κοκαΐνης, 70 γραμμαρίων συνολικά. Επίσης στα χέρια των αρχών βρίσκονται 3 άτομα, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 69 άτομα που αναφέρονται στην δικογραφία (πλημμεληματικού χαρακτήρα) φέρονται να ήταν πελάτες, καθώς η αστυνομία κατάφερε να τους ταυτοποιήσει μέσα από την πολύμηνη έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες έφεραν πρόστιμα

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή έκτισης της ποινής