Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Ψηφίσματα με φόντο το θάνατο της Χαρούλας Μυλωνάκη

Η εκλιπούσα γιατρός, Χαρούλα Μυλωνάκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα, για το θάνατο της Χαρούλας Μυλωνάκη:

Πληροφορηθήκαμε με οδύνη τον θάνατο της εξαιρετικής επιστήμονος και σημαντικού στελέχους της Αυτοδιοίκησης, Χαρούλας Μυλωνάκη. Αναμφισβήτητα, υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα του Νομού μας. Άφησε τη δική της σφραγίδα στο ιατρικό λειτούργημα που υπηρέτησε με συνέπεια επί σειρά ετών. Στην πορεία της ως ιατρός συνδύασε την άριστη γνώση αλλά και την αγάπη της προς τον συνάνθρωπο. Ταυτόχρονα όμως ασχολήθηκε και με την Αυτοδιοίκηση. Προσέφερε επί σειρά ετών στο χώρο αυτό ως νομαρχιακή σύμβουλος, δημοτική σύμβουλος, αντιδήμαρχος Χανίων και πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ. Μέσα από την ενασχόλησή της με το ιατρικό λειτούργημα και τα κοινά, συνέδεσε το όνομά της και την πορεία της με την έννοια της ουσιαστικής προσφοράς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ύστερα από συνεννόηση, λόγω των εκτάκτων συνθηκών, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής όλων των Δημοτικών Παρατάξεων αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

ΨΗΦΙΣΜΑ

• Να εκφράσει τα θερμά και ειλικρινή συλληπητήρια στην οικογένειά της.

• Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

• Το παρόν ψήφισμα την ίδια μέρα να αναγνωσθεί στο σώμα και να συμπεριληφθεί στα πρακτικά της συνεδρίασης.

• Να κατατεθεί αντί στεφάνου, στη μνήμη της εκλιπούσης, το ποσό των χιλίων ευρώ (1.000 ευρώ) στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων.

Ψήφισμα από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα, με αφορμή το θλιβερό γεγονός του θανάτου της αγαπητής στην κοινωνία Ιατρού και Αυτοδιοικητικού Χαρούλας Μυλωνάκη:

«Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της Ιατρού Χαρούλας Μυλωνάκη, η οποία επί σειρά ετών προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος».

Η Χαρούλα Μυλωνάκη ξεχώρισε για τον υψηλό επαγγελματισμό, τον δυναμισμό, τον ανθρωπισμό και το ήθος με το οποίο άσκησε το Ιατρικό της λειτούργημα ως Δ/ντρια της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου μας και ως Υπεύθυνη του Διαβητολογικού Ιατρείου, γεγονός που την κατέστησε ιδιαιτέρως αγαπητή τόσο στους συναδέλφους της, όσο και στους ασθενείς.

Παράλληλα ξεχώρισε για την ανιδιοτελή προσφορά της στην κοινωνία καθώς ως Νομαρχιακός Σύμβουλος, ως Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Χανίων και ως Πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ  επέδειξε ιδιαίτερη εργατικότητα, αφοσίωση, ακεραιότητα και ήθος αφήνοντας μια πολύτιμη παρακαταθήκη.»

Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Βασίλης Λαμπρινός για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Λαμπρινος

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού:

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας συμπίπτει, ετούτη την χρονιά, με την απροσδόκητη κρίση, που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού. Στην μεγάλη μάχη η οποία μαίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλων των χωρών αποτελεί την εμπροσθοφυλακή της ανθρωπότητας.
Στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη έχουμε την τύχη να διαθέτουμε εξαιρετικούς γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι κάνουν σπουδαία δουλειά, υπό δύσκολες συνθήκες.
Το «ευχαριστώ»,  το οποίο αναμφίβολα τους οφείλουμε δεν αρκεί.
Τους οφείλουμε, κυρίως, να συνεχίσουμε να δείχνουμε εμπράκτως ότι σεβόμαστε την προσπάθειά τους, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί:
Tηρούμε απαρέγκλιτα  τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και μένουμε στο σπίτι, ως την ημέρα που θα έχει αποτραπεί ο κίνδυνος και η ζωή όλων μας θα επανέλθει στην κανονικότητα.