Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μπήκε στην υπηρεσία και επιτέθηκε στον υπάλληλο

επίθεση

Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων όταν ένας δικαιούχος σε έξαλλη κατάσταση φέρεται να επιτέθηκε σε υπάλληλο. Τελικά με την παρέμβαση άλλων εργαζομένων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ενώ άμεσα βρέθηκε στον χώρο η Αστυνομία η οποία λίγη ώρα αργότερα απομάκρυνε τον νεαρό άνδρα.
Να σημειώσουμε ότι τα περιστατικά φραστικών και όχι μόνο επιθέσεων σε υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στο προσωπικό.
Ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας μαζί με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μανώλη Φραγκάκη, βρέθηκαν στον χώρο όπου συνομίλησαν τόσο με τον νεαρό άνδρα όσο και με τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας.
Πάντως όπως ανέφερε αμέσως μετά, μιλώντας στα «Χανιώτικα Νέα», ο κ. Βάμβουκας, η Δημοτική Αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο να μπει σεκιούριτι στην Υπηρεσία ώστε να αποτραπούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό