Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Κόπηκε στα δύο η διάβαση στον Κερίτη

keritis.jpg

Διακοπή της κυκλοφορίας, για λόγους ασφαλείας, λόγω της καταστροφής που προκάλεσε η κακοκαιρία σε ένα σημείο της αυτοσχέδιας διάβασης του Κερίτη, υπάρχει από το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή του Αλικιανού.

Συγκεκριμένα στην περιοχή, παρουσία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Τάσου Κουρουπάκη, βρίσκονται συνεργεία της Περιφέρειας, που ανοίγουν τη διάβαση, για να περνάει το νερό, αλλά και περιπολικό της Αστυνομίας, που απαγορεύει την κυκλοφορία.

Η μετακίνηση των οχημάτων και η σύνδεση με άλλα χωριά, γίνεται με ασφάλεια μόνο από το σημείο που έχει τοποθετηθεί η στρατιωτική γέφυρα Μπέλεϊ.

(Η νέα γέφυρα belley που παρά τις υποσχέσεις άνοιξε μόλις σήμερα μετά την καταστροφή της άλλης)

 

“Η προσωρινή διάβαση που είχε φτιαχτεί από τους κατοίκους στον Κερίτη δεν υφίσταται. Ειδοποιηθήκαμε για το πρόβλημα και είμαστε στο πόδι από τις 6 πάρα 10 το πρωί και δουλεύουμε, υπό καταρρακτώδη βροχή” επεσήμανε ο κ. Κουρουπάκης, λίγα λεπτά μετά παραχώρηση της γέφυρας στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, υπάρχει μία κατάπτωση από πέτρες στην στην Πέτρα Σελί, έξω από το Σέμπρωνα, που χρήζει προσοχή από τους οδηγούς.

πηγή: zarpanews.gr

(φωτογραφίες: ekriti.gr)

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Γόρτυνας: Ενημέρωση για εξόφληση λογαριασμών και καταβολή δόσεων ρυθμίσεων

χρεη δημοσιου

Ο Δήμος Γόρτυνας υπενθυμίζει στους δημότες ότι, με απόφαση της κυβέρνησης, στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, προβλέπεται αναστολή πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών προς τους ΟΤΑ και παράταση της προθεσμίας καταβολής δόσεων ρυθμίσεων, χωρίς καμία επιβάρυνση με τόκους ή προσαυξήσεις.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι δημότες, τόσο για την δική τους προστασία όσο και για την προστασία των εργαζομένων του Δήμου Γόρτυνας, να μην προσέρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου για πληρωμή λογαριασμών, καταβολή δόσεων ρυθμίσεων, τακτοποίηση ΤΑΠ και λοιπών οφειλών. Επισημαίνεται ότι οι δημότες μπορούν να πραγματοποιούν κανονικά τις πληρωμές τους μέσω e-banking.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η προθεσμία υποβολής δήλωσης διόρθωσης επιφάνειας ακινήτων έχει παραταθεί ως τις 30/6/2020.

Η προσέλευση στις υπηρεσίες του Δήμου δεν επιτρέπεται για το κοινό, παρά μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (ραντεβού) και μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις.

Για ραντεβού, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2892340300 (Τηλεφωνικό Κέντρο), 2892340331 (Ταμείο), 2892340322 (Οικονομική Υπηρεσία – Έσοδα).

Για διευκρινίσεις σχετικά με πληρωμές μέσω e-banking, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2892340357 και 2892340336.