Κρήτη

Χανιά

Κρήτη - Γραφάκος: Μονάδα πρότυπο ο ΔΕΔΙΣΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

ΔΕΔΙΣΑ

Μονάδα πρότυπο στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων χαρακτήρισε το Εργοστάσιο Διαλογής - Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Απορριμμάτων στο Ακρωτήρι Χανίων ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος που βρέθηκε το απόγευμα στον χώρο συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και στελέχη της ΔΕΔΙΣΑ.

Κατά την επίσκεψη του κ. Γραφάκου ο δήμαρχος Χανίων έκανε γνωστό ότι εντός των επομένων εβδομάδων θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των εργασιών του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) που βρίσκεται εντός του χώρου του Εργοστασίου.

Το εργοστάσιο λειτουργεί με ευθύνη της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΔΕΔΙΣΑ) και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μετά την ξενάγησή του στην εγκατάσταση ο κ. Γραφάκος, «μετά από την επίσκεψη μου εδώ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΙΣΑ, δεν έχω παρά να δώσω το σινιάλο πως υπάρχει και αυτός ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να διαχειρίζεσαι τα απορρίμματα σου».

Παράλληλα τόνισε ότι, «ο τρόπος λειτουργίας της ΔΕΔΙΣΑ, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για άλλους φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων σε επίπεδο χώρας».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων στόχος της ΔΕΔΙΣΑ είναι με την ολοκλήρωση του νέου ΧΥΤΥ να δημιουργηθεί ένας άρτιος και πρότυπος χώρος υγειονομικής ταφής, ο οποίος θα καλύψει ανάγκες για τελική εναπόθεση απορριμμάτων για τις επόμενες δεκαετίες του δήμου Χανίων.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «παρά τις υστερήσεις του παρελθόντος εδώ στα Χανιά, στη Δυτική Κρήτη, υπάρχει μια μονάδα, η οποία λειτουργεί και μάλιστα λειτουργεί με ένα τρόπο που αποτελεί υπόδειγμα για άλλες περιοχές», και κατέληξε λέγοντας ότι, « η προσπάθεια της διοίκησης της ΔΕΔΙΣΑ αλλά και του δήμου Χανίων είναι η απόλυτη εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, έτσι ώστε να μπορούμε να επεκτείνουμε και να κάνουμε αποδοτικότερη αυτή τη λειτουργία».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 50χρονος - Υπέστη ηλεκτροπληξία

ηλεκτροπληξια

Στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρθηκε στη μία περίπου το μεσημέρι ένας 50χρονος άνδρας ο οποίος υπέστη ηλεκτροπληξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε στο Γιόφυρο και στο σημείο έσπευσε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο 50χρονος παρελήφθη σε σχετικά καλή κατάσταση και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.