Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Έξω από το Δημαρχείο οι αμαξάδες

amaxa6.jpg

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της πόλης πραγματοποίησαν σήμερα οι επαγγελματίες αμαξάδες διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση που έλαβε το δημοτικό λιμενικό ταμείο για μείωση του ωραρίου εκτέλεσης των τουριστικών δρομολογίων που πραγματοποιούν.
Οι επαγγελματίες αμαξάδες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση η οποία περιορίζει μέχρι τις 7.30 το απόγευμα, αντί για τις 9.00 το βράδυ που ίσχυε μέχρι πρότινος, το ωράριο εκτέλεσης των δρομολογίων τους στο παλιό λιμάνι.
Στην απόφασή του το δημοτικό λιμενικό ταμείο επικαλείται λόγους ασφαλείας και σχετική εισήγηση του Λιμεναρχείου, καθώς το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα παρατηρείται μεγάλη κίνηση πολιτών στο παλιό λιμάνι.
Οι επαγγελματίες αμαξάδες υποστηρίζουν ότι πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση κρύβονται άλλα συμφέροντα και όπως τόνισε ο εκπρόσωπος τους Τάσος Χαλβατζάκης, «η συγκεκριμένη ώρα αποτελεί για μας ώρα αιχμής. Αν περιοριστεί στις 7.30 το απόγευμα χάνουμε μεγάλο μέρος των εσόδων μας με συνέπεια να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στα έξοδα και τις υποχρεώσεις μας».
Ο κ. Χαλβατζάκης και ο δικηγόρος των αμαξάδων Γιάννης Ντερμανάκης συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου Μιχάλη Βλαχάκη από τον οποίο και ζήτησαν να ανασταλεί η απόφαση.

amaxa3.jpg

amaxa3.jpg, by gpapadakis

Φωτογραφίες από zarpanews

Από την πλευρά του ο κ. Βλαχάκης τους επισήμανε ότι η εισήγηση για την αλλαγή του ωραρίου έγινε από τη Λιμενική Αρχή και έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το ΔΣ του ταμείου.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την νομιμότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βλαχάκης που παράλληλα κατέθεσε εναλλακτική πρόταση για στάθμευση των αμαξών μετά τις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Κατεχάκη ανατολικά του παλιού λιμανιού.
Ωστόσο η πρόταση αυτή, δεν έγινε αποδεκτή από τους αμαξάδες. Οι τελευταίοι, έχοντας τοποθετήσει μαύρες σημαίες και χτυπώντας τα καμπανάκια των αμαξών, πραγματοποίησαν διέλευση μέσα από το παλιό λιμάνι της πόλης, τους κεντρικούς δρόμους και την πλατεία της δημοτικής αγοράς για να καταλήξουν στο δημαρχείο έξω από το οποίο παρέταξαν τις άμαξες σε μια σειρά χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία άλλων οχημάτων.
Σύμφωνα με το δικηγόρο τους, θα κινηθούν νομικά επιδιώκοντας ανατροπή της απόφασης για αλλαγή του ωραρίου των δρομολογίων τους.

Κρήτη

Ο Γιάννης Κουράκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

κουρακης.jpg

Το δικό του μήνυμα για τη Γιορτή της Μητέρας στέλνει ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννης Κουράκης.

Στο μήνυμά του αναφέρει:

« Στο ιερό πρόσωπο της Μητέρας εκφράζουμε σήμερα τον απόλυτο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας.

Γιατί Μητέρα, σημαίνει Ζωή, ανιδιοτελή προσφορά και Θυσία.

Απαιτείται, ο σεβασμός και η ειλικρινής αγάπη προς τη Μητέρα, να εκφράζεται και από την πολιτεία, με θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα κατοχυρώνουν την ανεκτίμητη κοινωνική παρουσία και προσφορά της.

Στην σημερινή περίοδο που διανύουμε, η ουσιαστική στήριξη της Άνεργης, της Εργαζόμενης και της Πολύτεκνης Μητέρας ,με παρεμβάσεις και δράσεις που θα ενισχύουν τη θέση και το ρόλο της, πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

 Ως Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να ενδυναμώνουμε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην  αναβάθμιση του ρόλου της μητέρας και θα διευκολύνει το έργο της.»

 

Διαβάστε επίσης:

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)

Ολόγυμνη γυναίκα περπατούσε σε κεντρικό δρόμο

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...