Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Εξετάσεις των υποψηφίων νέων κυνηγών

κυνηγος

Η Διεύθυνση Δασών Χανίων ενημερώνει ότι οι εξετάσεις των υποψηφίων νέων κυνηγών θα διεξάγονται αποκλειστικά στο χώρο της Διεύθυνσης Δασών Χανίων ώρα 09.00 π.μ, Πέμπτη 4η , 11η, 18η και 25η / Αυγούστου και Πέμπτη 1η ,8η , 15η και 29η / Σεπτεμβρίου.

Για την λοιπή κυνηγετική περίοδο οι εξετάσεις θα διεξάγονται και κάθε δεύτερη και τελευταία Πέμπτη του μήνα.

Υπεύθυνο της όλης διαδικασίας το Γραφείο Θήρας της Διεύθυνσης Δασών τηλ:28210 84208

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Μετεξεταστέο ξανά το Υπουργείο στη διαχείριση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων

Σωκράτης Βαρδάκης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση, μετά το θέμα που ανέδειξε το Ράδιο Κρήτη για τον κίνδυνο να χαθεί η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, λόγω των εργαστηρίων πραγματοποίησαν 31 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική - Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών:

  • Κανένα εργαστήριο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως.
  • Μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2020- 2021 που περιλαμβάνουν εργαστήριο, ακυρώνονται. 
  • Μαθήματα του εαρινού εξαμήνου 2020-2021 που περιλαμβάνουν και εργαστηριακό μέρος δεν μπορούν να εξεταστούν την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ακυρώνονται οι προσβάσιμοι βαθμοί σε μαθήματα χειμερινού εξαμήνου και να τίθεται θέμα απώλειας εξαμήνου λόγω των εργαστηρίων, αφού αυτά, σύμφωνα και με την απόφαση, δεν μπορούν να γίνουν δια ζώσης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, μια τέτοια απόφαση μόνο παράλογη μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς είναι  εις βάρος πολλών φοιτητών, των οποίων η προσπάθεια ενός ολόκληρου ακαδημαϊκού εξαμήνου πηγαίνει στον κάλαθο των αχρήστων, ενώ ενδεχόμενη υλοποίηση της παραπάνω απόφασης, θα ανατρέψει δραματικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό πολλών οικογενειών.

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές καλούν την αρμόδια Υπουργό να αποσαφηνίσει αν προτίθεται το υπουργείο να βρει άμεσα λύση και αν σκοπεύει να εκδώσει σαφείς οδηγίες για παράταση εξαμήνου μέχρι τον Αύγουστο, ακόμα και το Σεπτέμβριο αν χρειαστεί, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις των Πανεπιστημίων.

Επιπλέον, η Υπουργός καλείται αφενός να απαντήσει αν θα επιτρέψει να γίνουν εξ αποστάσεως τα εργαστήρια, ενώ όσα κρίνονται απολύτως αναγκαία, να γίνουν δια ζώσης με όλα τα μέτρα ασφαλείας, μέχρι το τέλος της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς με παράταση του εξαμήνου και αφετέρου να πάρει θέση περί της ακύρωσης των προβιβάσιμων βαθμών που επιτεύχθηκαν με εξ αποστάσεως εξετάσεις, καθώς σε αντίθετη περίπτωση  ακυρώνεται όλη η προσπάθεια και ο κόπος των φοιτητών,  που έκαναν πολλές θυσίες ώστε να επιτύχουν και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες εν μέσω πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκαν ο αριθμός των εισακτέων και η ελάχιστη βάση εισαγωγής

Κρήτη - κορωνοϊός: 83 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 1.402 νέα κρούσματα - 56 θάνατοι - 647 οι διασωληνωμένοι