Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Έκοψε το νήμα της ζωής του πίνοντας φυτοφάρμακο

φυτοφαρμακο

Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 40χρονος σε περιοχή της Κισσάμου Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν , με τον άνδρα να επιχειρεί να κόψει το νήμα της ζωής του, πίνοντας φυτοφάρμακο, χθες αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας - ο οποίος έμενε μόνος του - ήπιε το φυτοφάρμακο, όμως αμέσως μετά άρχισε να καλεί σε βοήθεια τους γείτονες του. Αυτοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και ο 40χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο ΚΥ της περιοχής και μετά στο νοσοκομείο Χανίων. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών όμως, ο κατέληξε τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα δεν έχουν διευκρινιστεί.

 

Κρήτη

Χατζηχριστοδούλου στο Ράδιο Κρήτη: Δύσκολο να απαγορεύσεις τους χορούς όπως και τις...μπαλοθιές

Φωτό αρχείου

Την ανησυχία του για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού στη χώρα μας μέσα στο καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη ο καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου υγείας και του ΕΟΔΥ κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Το χειρότερο σενάριο

Ο καθηγητής ερωτώμενος για το χειρότερο σενάριο που φοβάται, απάντησε ότι, εάν δεν τηρούν οι Έλληνες τα μέτρα προφύλαξης, σε συνδυασμό με τα εισαγόμενα κρούσματα, υπάρχει ο φόβος να ξεσπάσει ένα δεύτερο κύμα του ιού νωρίτερα από το Σεπτέμβρη – Οκτώβρη ίσως και μέσα στο καλοκαίρι.

Η αντιμετώπιση θα μπορεί να γίνει με τη λήψη τοπικών μέτρων καραντίνας και είναι δύσκολο να πάμε σε ένα γενικότερο lockdown εκτός εάν ξεφύγει τελείως η κατάσταση.

"Έχουμε πολυχαλαρώσει"

«Θέλω να επιμείνω σε αυτά, χαλαρώσαμε γενικώς. Ο ιός δεν έχει φύγει από την Ελλάδα » είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.Ο καθηγητής έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου λέγοντας ότι δεν μπορούσε άλλο η χώρα να είναι κλειστή γιατί η οικονομία υποφέρει αλλά θα πρέπει να οι Έλληνες να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και να φορούν απαραίτητα τη μάσκα που είναι υποχρεωτική στα πλοία και στα αεροπλάνα αλλά και σε μια σειρά άλλων υπηρεσιών της καθημερινότητας όπως και για τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου

Δεν μπορούν να ελεγχθούν όλοι

Αναφορικά με τους τουρίστες είπε ότι γίνονται έλεγχοι αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα να ελεγχθούν όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα.

Σχετικά με τις αντιδράσεις και ανησυχίες που υπάρχουν από τα σώματα ασφαλείας (Πυροσβέστες,αστυνομικούς) που είναι επιφορτισμένοι να κάνουν και ελέγχους στα αεροδρόμια όπως στο Ηράκλειο είπε ότι εάν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας δεν υπάρχει κίνδυνος.Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε είπε το φετινό καλοκαίρι που είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα.
Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, τα τεστ στις πύλες εισόδου είναι στοχευμένα δειγματοληπτικά τεστ, κάτι που σημαίνει πως γίνονται με βάση τον δυνητικό κίνδυνο που έχει ο κάθε ένας τουρίστας.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε πως σημασία από εκεί και έπειτα έχει το δεύτερο επίπεδο άμυνας, το οποίο είναι να βρούμε τα κρούσματα και να ιχνηλατήσουμε επαφές.

Δύσκολο να απαγορεύσεις τον χορό

Για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις και τα πανηγύρια είπε ότι προσωπική του άποψη ήταν να απαγορευθούν ,ωστόσο αυτό είναι δύσκολο για την νοοτροπία του Έλληνα και του Κρητικού και ήδη ο πρωθυπουργός έχει εκφραστεί αρνητικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Παράλληλα είναι ανέφικτο όπως ανέφερε να απαγορεύσεις σε κάποιον να μην χορέψει όπως γίνεται είπε αστειευόμενος και με τις μπαλοθιές στην Κρήτη.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Χατζηχριστοδούλου