Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Αντιδρούν οι αμαξάδες για το περιορισμένο ωράριο

αμαξα

Την αντίδραση των επαγγελματιών αμαξάδων που δραστηριοποιούνται στο ενετικό λιμάνι και την παλιά πόλη των Χανίων δημιουργεί απόφαση του δημοτικού λιμενικού ταμείου για περιορισμό του ωραρίου εκτέλεσης των δρομολογίων τους.
Το ωράριο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν μέχρι και τις 9.00 το βράδυ, ωστόσο το δημοτικό λιμενικό ταμείο επικαλούμενο λόγους ασφαλείας το περιόρισε μέχρι και τις 7.30 το απόγευμα.
Στο λιμάνι των Χανίων δραστηριοποιούνται 12 αμαξάδες που το μεσημέρι είχαν συνάντηση με το δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα από τον οποίο ζήτησαν να παρέμβει ώστε να αλλάξει η απόφαση με το βασικό επιχείρημα ότι, αν εφαρμοστεί, πλήττεται οικονομικά ο κλάδος, καθώς θα υπάρχει μεγάλη απώλεια εσόδων.
Ο κ. Βάμβουκας, χωρίς να αναλάβει συγκεκριμένη δέσμευση, τόνισε ότι «θα δούμε το θέμα, θα δούμε πώς μπορεί να υπάρξει μια βελτίωση».
Παράλληλα επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί να διευθετήσει γενικότερα το θέμα της «λειτουργίας» στο παλιό λιμάνι της πόλης.
Από την πλευρά τους οι αμαξάδες ζήτησαν να υπάρξει άμεσα λύση, ενώ, όπως έκαναν γνωστό, θα κινηθούν νομικά κατά της απόφασης του δημοτικού λιμενικού ταμείου.
Όπως δήλωσε ο Τάσος Χαλβατζάκης, ιδιοκτήτης άμαξας «αυτή η απόφαση μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και τεράστια οικονομική αιμορραγία. Ο περιορισμός του ωραρίου αφορά το χρονικό διάστημα που υπάρχει μεγάλη ζήτηση στις άμαξες».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αμαξάδες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Οι επαγγελματίες αμαξάδες βρίσκονται σε αναμονή δηλώνοντας ωστόσο ότι, αν δεν βρεθεί λύση, είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν παρατάσσοντας τις άμαξες και τα άλογά τους στο χώρο έξω από το δημαρχείο της πόλης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προσαγωγές αντιεξουσιαστών - Απετράπη η πορεία

ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο

Η πρωϊνή ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ αστυνομίας και ομάδων αντιεξουσιαστών και άλλων συλλογικοτήτων, που επιχείρησαν να κάνουν πορεία για συμπαράσταση στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Κουφοντίνα (εκτέλεσε εν ψυχρώ 11 άτομα και καταδικάστηκε 11 φορές σε ισόβια), είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή 5 ατόμων (μέχρι στιγμής) και ταυτόχρονα την ματαίωση της πορείας.

 

Στη συνέχεια, τα άτομα που ανήκουν σε συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, προσέφυγαν σε πάρκα και πλατείες περιμετρικά του κέντρου του Ηρακλείου και οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν για την διάλυσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η αστυνομία φέρεται αποφασισμένη να διαλύσει όλες τις εστίες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δρουν παραβατικά στο Ηράκλειο.

Ταυτόχρονα, μετά την σύλληψη 3 ατόμων που θεωρούνται υπεύθυνα για τους βανδαλισμούς στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η αστυνομία ταυτοποίησε και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση και αναμένεται η σύλληψή τους.

Ειδήσεις σήμερα 

"Τέλος καλό, όλα καλά" με τη φωτιά στη Βιάννο

Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία από τα πολλά κρούσματα και τους θανάτους