Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Αντιδράσεις για τη Θεία Κοινωνία στο νοσοκομείο - Τι απαντά ο Μητροπολίτης

Θεία Κοινωνία

Σάλος στα Χανιά από την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, και καλεί όσους επιθυμούν να κοινωνήσουν στον νοσοκομειακό ναό, να το δηλώσουν στην προϊσταμένη του τμήματος.

Σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, μία "ανάσα" στην κυριολεξία, από το γενικό Lockdown και ενώ λαμβάνονται αυστηρά μέτρα, η ανακοίνωση προκάλεσε αντιδράσεις.

Η αντιπρόεδρος της ΕΓΕΣΥ Χανίων, Κατερίνα Μανιμανάκη με ανάρτησή της στο facebook αντέδρασε "στο κάλεσμα", τονίζοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες "ξεπερνούν και φοβίζουν":

 

 

Σέβομαι απόλυτα τη πίστη του κάθε ενός!!! Σέβομαι απόλυτα την ανάγκη των ασθενών και των συγγενών τους για προσευχή...

Δημοσιεύτηκε από Katerina Manimanaki στις Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020

 

Μητροπολίτης Δαμασκηνός: "Κόκκινη γραμμή η Θεία Κοινωνία"

Πλήρη κάλυψη στον εφημέριο του Ι.Ν. του Αγ. Γεωργίου του Νοσοκομείου Χανίων έδωσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας κ’ Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, αναφέροντας σε ανακοίνωση, ότι πρόκειται για ενέργεια που γίνεται κάθε χρόνο και δεν χρειαζόταν ο ιερέας να ενημερώσει την Μητρόπολη.

Καλύπτω πλήρως για την ενέργεια. Η Θεία Κοινωνία -το έχω ξαναπεί- αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς. Ακόμη και ασθενής με κορωνοϊό να μου το ζητούσε θα πήγαινα προσωπικά να τον κοινωνήσω. Παρακαλώ πάρα πολύ, ο καθένας τα όριά του. Η Εκκλησία συντάσσεται με τα μέτρα της πολιτείας, αλλά διαφωνεί με το θέμα της Θείας Κοινωνίας. Όσοι πιστεύουν έχουν κάθε δικαίωμα να το επιζητούν και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Όποιοι διαφωνούν ας πάρουν και τη θέση του υπεύθυνου της τοπικής Εκκλησίας. Ερωτώ… Πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν τη Θεία Κοινωνία αυτές τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους; Αν κολλάει με την Θεία Κοινωνία, οι πρώτοι που θα έπρεπε να είμαστε στον τάφο θα ήταν οι ιερείς. Επαναλαμβάνω, ας περιοριστεί ο καθένας στα όριά του”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός.

Κρήτη

Χανιά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Περιφερειακής Επαρχιακής Οδού Χανίων-Κισσάμου

εργα δρομος προσοχη

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η έναρξη έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της Περιφερειακής Επαρχιακής Οδού Χανίων-Κισσάμου ισχύουσες έως και την 07:00 ώρα της 10-05- 2021, προκειμένου πραγματοποιηθούν εργασίες, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Υλοποίηση βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων σε τμήματα και θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας στην Περιφερειακή Επαρχιακή Οδό» της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Ειδικότερα, για τις ανάγκες των εργασιών υλοποίησης του εν λόγω έργου, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Περιφερειακής Επαρχιακής Οδού Χανίων-Κισσάμου, στο τμήμα από την απόληξη της οδού Αμπελά έως και τα όρια Δήμων Χανίων –Πλατανιά, οι οποίες θα ισχύσουν έως
και την 07:00 ώρα της 10.05.2021, (εξαιρουμένων των ημερών 01, 02 και 03.05.2021) ώστε να πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης – ασφαλτόστρωσης οδοστρώματος.

Κατά το χρονικό διάστημα ισχύς των εργασιών και για όσο διάστημα θα διακόπτεται η κυκλοφορία ένεκα των έργων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται-διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς ως εξής:
- Στο ρεύμα κυκλοφορίας από Χανιά προς Κίσσαμο: έξοδος μέσω της οδού Αμπελά προς τις οδούς Θεοτοκοπούλου/Κάμπου/Ι. Καποδίστρια (ανάλογα την πορεία του έργου)
-Στο ρεύμα κυκλοφορίας από Κίσσαμο προς Χανιά: έξοδος μέσω της οδού Γρηγορίου Προγούλη και ακολούθως κίνηση μέσω της Ι. Καποδίστρια.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

ειδησεις σημερα 

Ο Σταύρος Αρναουτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Γης

Κρήτη: Απαξιεί να απαντήσει ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ για τη βεβήλωση του τάφου

Δήμος Ηρακλείου: Διαδικτυακή Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας