Κρήτη

Χανιά

«Η Αττική και η Κρήτη υποδέχονται τους πρόσφυγες του ’22»

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία  και η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος» πραγματοποιούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Αττική και η Κρήτη υποδέχονται τους πρόσφυγες του ’22» την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 και ώρα 19.30 στο Τζαμί Κιουτσούκ Χασάν (Γιαλί Τζαμισί) στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Συνδιοργανωτές:

Ιερά Μητρόπολις Κυδωνίας & Αποκορώνου

Περιφέρεια Κρήτης ‐ Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Δήμος Χανίων

28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

με την υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών

«Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί παράλληλα στο Τζαμί Κιουτσούκ Χασάν (Γιαλί Τζαμισί): 30 Μαρτίου ‐ 13 Απριλίου 2014 και στο ναό του Αγίου Ρόκκου στη Σπλάντζια: 30 Μαρτίου ‐ 30 Μαΐου 2014

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά 10.30‐13.30, 18.00‐21.00, Σαββατοκύριακα 9.00‐13.30

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 28210‐90848, 6972227065

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η παράταξη Κουράκη απαντά στην αντιδήμαρχο για τις προκηρύξεις

Λότζια

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής και της δημοτικής κίνησης "Ηράκλειο 3.7.5", με φόντο τις προκυρήξεις για εργασία στο Δήμο Ηρακλείου και τα όσα απάντησε νωρίτερα η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη.

Η παράταξη σε νεότερη ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Στα όσα η δημοτική αρχή και η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου έσπευσαν να απαντήσουν, στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, στο θέμα των παράνομων και καταχρηστικών προσλήψεων που πεισματικά προωθεί,  η κίνηση  «Ηράκλειο 3.7.5»  αναφέρει τα εξής:

Οι όροι των προκηρύξεων αυτών  είναι παράνομοι και  καταχρηστικοί. Αντίκεινται στο Σύνταγμα, στην Εργατική Νομοθεσία και στις διεθνείς εργατικές συμβάσεις που έχει υπογράψει κατά καιρούς η χώρα μας.

Τέτοιους όρους, όσο κι αν προσπαθεί να νομιμοποιήσει η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, δεν πρόκειται να το πετύχει, γιατί απλά δεν υπάρχει σε κανένας νομικός, εργατικός, αυτοδιοικητικός, κοινωνικός ή ανθρωπιστικός κώδικας που να το δικαιολογεί".

Ανταπάντηση από τη Λότζια

Λίγο αργότερα, η δημοτική αρχή σε ανακοίνωση - απάντηση ανέφερε τα εξής:

"Σε απάντηση της - άλλα λόγια να αγαπιόμαστε – νέας ανακοίνωσης του «Ηράκλειο 3.7.5» και σχετικά με το κατά πόσον οι όροι των προκηρύξεων (στις οποίες έχουμε αναφερθεί ήδη) είναι παράνομοι και καταχρηστικοί, θα είχε ενδιαφέρον να ερωτηθούν και οι δεκάδες δήμαρχοι σε ολόκληρη την χώρα αλλά και στην Κρήτη που έκαναν χρήση παρόμοιων όρων στις δικές τους προκηρύξεις, τι γνώμη έχουν. Μεταξύ των οποίων άλλωστε συμπεριλαμβάνονται και έγκριτοι νομικοί. Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, ό,τι είχε να πει επί του θέματος, το είπε ήδη".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Στη "μάχη" του εμβολιασμού και 8 Κέντρα Υγείας

Κρήτη: Πέθανε επιχειρηματίας λίγο πριν φτάσει στο νοσοκομείο

Κρήτη: Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις