Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Τοποθέτηση σκιαδίων για προστασία των αλόγων στις τουριστικές άμαξες

αμαξα χανια

Στην τοποθέτηση ειδικών σκιαδίων επί των αμαξών, προκειμένου να προστατεύονται τα άλογα κατά την παραμονή τους στον ήλιο, προχωρούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών αμαξών στα Χανιά.

Η τοποθέτηση των σκιαδίων θα γίνει με την οικονομική στήριξη και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης εκπροσώπων των ιδιοκτητών τουριστικών αμαξών με τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Οικονομίας, Γιάννη Νικηφοράκη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μανώλη Κοτσιφάκη και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Σημανδηράκη, ο δήμαρχος έθεσε το ζήτημα της λήψης μέτρων προστασίας και φροντίδας για τα άλογα κατά την πολύωρη έκθεσή τους στον καυτό ήλιο τη θερινή περίοδο. Όπως επισημάνθηκε από τη δημοτική Αρχή, θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ευζωία των συγκεκριμένων ζώων, ενώ οι συγκεκριμένες κατασκευές πρέπει να τοποθετηθούν στις άμαξες το συντομότερο δυνατό.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες των τουριστικών αμαξών συμφώνησαν με την πρωτοβουλία και -όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου- ευχαρίστησαν τόσο τον Δήμο Χανίων όσο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα τοποθέτησης της ειδικής κατασκευής.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: "Με χτυπήσανε μαμά" - Τα τελευταία λόγια του 11χρονου

ηλεκτρικό πατίνι

Η συζήτηση για την ανυπαρξία νομικού πλαισίου για τη λειτουργία και χρήση των ηλεκτρικών πατινιών άνοιξε πάλι, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου Λεωνίδα στη Χερσόνησο.

 Η μητέρα του παιδιού ζητά να τιμωρηθούν αυτοί που νοίκιασαν το πατίνι στον γιο της και το κράτος να φροντίσει ώστε να μην βρεθεί καμία άλλη μάνα στη θέση της.