Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Συγκέντρωση μελών της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων έξω από τη Ναυτική Βάση Μαραθίου

Κινηοποίηση

   Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τη Ναυτική Νατοϊκή Βάση Μαραθίου πραγματοποίησαν μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων.

     Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη τον χώρο μπροστά από την είσοδο της Βάσης Μαραθίου ζητώντας το κλείσιμο της βάσης στη Σούδα και όλων των ξένων βάσεων που υπάρχουν στη χώρα.

     Η κινητοποίηση έξω από την βάση Μαραθίου έγινε στο πλαίσιο διήμερων εκδηλώσεων για το περιβάλλον και την ειρήνη που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά.

Κρήτη

Λασίθι

Κατέληξε ο νεαρός που νοσηλευόταν στο Ηράκλειο - Δωρεά οργάνων αποφάσισαν οι γονείς του

εντατικη

Έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ο νεαρός μοτοσικλετιστής, ο οποίος νοσηλεύονταν από χθες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, με βαρύτατα τραύματα.

Ο νεαρός είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι όταν η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, σε τροχαίο που σημειώθηκε στην Ιεράπετρα, άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του Βενιζελείου, απόψε το βράδυ.

Δωρεά οργάνων από τους γονείς του

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον πόνο τους βρήκαν τη δύναμη και το κουράγιο να ζήτησαν από τους γιατρούς να δοθούν τα όργανα του και να σωθούν άλλες ανθρώπινες ζωές. Ήδη έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός, ο οποίος βρίσκεται σε επικοινωνία με τους γιατρούς της ΜΕΘ, ενώ ειδοποιήθηκαν και οι αρμόδιες επιστημονικές ομάδες γιατρών από τα νοσοκομεία.