Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Μελέτη για την ανάδειξη και προστασία του ποταμού Κοιλιάρη

κοιλιάρης ποταμός

Σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας και ανάδειξης του ποταμού Κοιλιάρη και του παράχθιου δάσους προχωρούν ο Δήμος Αποκορώνου και η Αντιπεριφέρεια Χανίων, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης.
 
Σήμερα παραδόθηκε η τρίτη φάση της μελέτης του έργου που εκπόνησε το Πολυτεχνείο και στην οποία προτείνονται άμεσες αλλά κα μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις.
 
Η μελέτη, όπως ειπώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για να πάρει την τελική μορφή της.
 
Όπως, μάλιστα, γνωστοποίησε ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 9 Οκτωβρίου, οι μελετητές θα παρουσιάσουν στους πολίτες τη μελέτη στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, ώστε «να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση».
 
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής, χαρακτήρισε τον ποταμό Κοιλιάρη «οικότοπο προτεραιότητας με πολύ μεγάλη σημασία για το περιβάλλον και την περιοχή», εκτιμώντας ότι «μετά τις αναγκαίες παρεμβάσεις θα έχουμε μία περιοχή που θα είναι πράγματι κόσμημα και θεωρώ ότι θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη της περιοχής».
 
Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Νίκος Νικολαΐδης μίλησε για ένα έργο πρωτοποριακό και εξήγησε ότι «η λύση που θέλαμε να δώσουμε είναι μία λύση βασισμένη στη φύση και να είναι διαχρονική. Για να μπορέσεις να διατηρήσεις την αντιδιαβρωτική προστασία, ο πιο κατάλληλος τρόπος για να το κάνεις είναι να ξαναδημιουργήσεις το παράχθιο δάσος».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έκτακτες προσλήψεις από το δήμο για την καθαριότητα στα δημοτικά - νηπιαγωγεία

Προσωπικό καθαριότητας

Στην άμεση πρόσληψη καθαριστριών που θα ενισχύσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της πόλης προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου δια της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλήψεις αυτές θα έρθουν να καλύψουν άμεσα τα κενά που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου για την πανδημία Convid 19 και να ενισχύσουν την καθαριότητα των σχολείων κατά το πρωινό ωράριο λειτουργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο γραφείο της διεύθυνσης του εκάστοτε σχολείου την Δευτέρα 1η Ιουνίου και από τις 9 το πρωί, προκειμένου να παρέχουν εργασία έως το τέλος του σχολικού έτους.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Περισυνάκης: «Προσπαθούμε να ενισχύσουμε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση με επιπλέον προσωπικό τη λειτουργία των σχολείων και ιδιαίτερα των μικρών σχολικών μονάδων που έχουν περισσότερη ανάγκη. Ο Δήμος Ηρακλείου, σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο, στηρίζει εμπράκτως τους δασκάλους, τους γονείς και τους μικρούς μαθητές».