Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Φροντίδα και στήριξη στο Νυχτερινό Καταφύγιο Αστέγων

καταφύγιο αστέγων χανιά

Περισσότεροι από 100 πολίτες στους οποίους προσφέρθηκε διανυκτέρευση, διασύνδεση με άλλους φορείς, ιατρική περίθαλψη, ψυχολογική στήριξη, κοινωνικά επιδόματα και άλλες παροχές φροντίδας επισκέφθηκαν, στα δύο χρόνια λειτουργίας του, το νυχτερινό καταφύγιο αστέγων του δήμου Χανίων.
Τη δομή επισκέφθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε ζεστό κλίμα με τους φιλοξενούμενους, στους οποίους μοιράστηκαν και συμβολικά δώρα εν όψει των εορτών.
Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Χανίων επισημαίνει: «Συμπληρώθηκαν ήδη δύο χρόνια συνεχούς λειτουργίας του Νυχτερινού Καταφυγίου Αστέγων του δήμου μας. Στόχος μας εξ αρχής ήταν να δημιουργήσουμε μία δομή, που έλειπε από την πόλη μας και ήταν άκρως απαραίτητη για τους λιγότερο ευνοημένους συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Οτιδήποτε μπορούμε να προσφέρουμε είτε ατομικά είτε συλλογικά σε αυτούς τους ανθρώπους, κυρίως αγάπη και ενδιαφέρον, μας το ανταποδίδουν πολλαπλάσια με τον τρόπο τους».
Από την πλευρά της, η κ. Αλιφιεράκη τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η προσπάθεια αναβάθμισης των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας συνεχίζεται και ο πήχης ανεβαίνει όλο και ψηλότερα».
 
 

Κρήτη

Κορωνοϊός: O νέος χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας - Δείτε το επίπεδο ανά περιοχή

κορωνοϊός ηράκλειο

Στη δημοσιότητα έδωσε η Πολιτική Προστασία τον νέο επικαιροποιημένο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Στον νέο χάρτη εντάχθηκαν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, «κόκκινο», οι περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Θεσσαλονίκης και Ροδόπης μετά την έξαρση των κρουσμάτων.

Στο επίπεδο 3, «πορτοκαλί» ανέβηκαν οι ΠΕ Πέλλας, Έβρου, Δράμας, Ξάνθης, Κιλκίς, Καβάλας, Πιερίας, Ημαθίας, Χαλκιδικής.

Στο επίπεδο 2 "κίτρινο" εξακολουθεί να βρίσκεται στο Ηράκλειο.

Στο επίπεδο 1 "πράσινο" είναι οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, δηλαδή τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρήτη - κορωνοϊός: 25 νέα κρούσματα - 1211 στην Ελλάδα - 12 θάνατοι