Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Ανακοίνωση για μέτρα ανακούφισης από τον Εμπορικό Σύλλογο

εμπορικός σύλλογος Χανίων

O Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ενημερώνει τα μέλη του για τις σημαντικές πρωτοβουλίες του Δήμου Χανίων σχετικά με την υγειονομική κρίση του Covid-19 και τα μέτρα ελάφρυνσης προς τις επιχειρήσεις .Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του Δήμου Χανίων  όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει την δραστηριότητά τους με απόφαση της Κυβέρνησης και για όσο χρόνο διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω covid – 19 έχουν την δυνατότητα να αιτηθούν έως τις 10 Μαίου στον Δήμο Χανίων την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού υποβάλλοντας ηλεκτρονικό αίτημα.

Παράλληλα γίνονται δεκτές και οι αιτήσεις για μείωση των ενοικίων κατά 40% σε όσους νοικιάζουν δημοτικά κτίρια.

Πιο συγκεκριμένα, στην κεντρική σελίδα του Δήμου Χανίων ( www.chania.gr) θα ακολουθείται ο σύνδεσμος ( link) “e- ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ”. Με την είσοδο στην πλατφόρμα οι δικαιούχοι επιλέγουν:

“Απαλλαγή καταβολής Δημοτικών Τελών λόγω covid-19” για την αίτηση απαλλαγής από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Συμπληρώνονται τα απαιτούμενα πεδία προκειμένου το αίτημα να υποβληθεί, να ενημερωθεί στη συνέχεια ο αντίστοιχος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και να υπάρξει η απαλλαγή στους επόμενους λογαριασμούς.

“Μείωση Ενοικίου επαγγελματικών μισθώσεων Δημοτικών Κτηρίων λόγω covid-19” για την αίτηση μείωσης ενοικίου κατά 40% σε όσους νοικιάζουν δημοτικά κτίρια, ώστε να υπάρξει η μείωση στα επόμενα μισθώματα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος καλέι όλα τα μέλη του που ανήκουν στην κατηγορία αυτή (δλδ που έκλεισαν με κρατική εντολή) να ανταποκριθούν και να κάνουν online την αίτηση ώστε να αφαιρεθεί το ποσό σε επόμενους λογαριασμούς και επικροτεί την άμεση ανταπόκριση του Δήμου Χανίων στο αίτημά του  για παροχή βοήθειας στις τοπικές επιχειρήσεις και τον άμεσο χρόνο που δημιουργήθηκε η πλατφόρμα για να γίνονται οι αιτήσεις. "Είμαστε βέβαιοι πως τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν την επιχειρηματικότητα και θα είμαστε πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουμε προς αυτές τις κατευθύνσεις." σημειώνει ο Σύλλογος.

Κρήτη

ΓΣΕΕ: Ζητά την άμεση υπογραφή των τοπικών συμβάσεων σε Ηράκλειο και Λασίθι

ΓΣΕΕ

ΓΣΕΕ στηρίζει το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό, για την υπογραφή άμεσα τοπικών κλαδικών συμβάσεων μεταξύ των πρωτοβάθμιων Σωματείων στους νόμους Λασιθίου και Ηρακλείου, με τις αντίστοιχες εργοδοτικές οργανώσεις.

Η ΠΟΕΕΤ, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ζητά τη θεσμική παρέμβασή του ώστε οι πρωτοβάθμιες εργοδοτικές οργανώσεις, μέλη της ΠΟΞ στους συγκεκριμένους νόμους, να εγκαταλείψουν την άρνησή τους για την υπογραφή των συμβάσεων. Μία άρνηση για την οποία προβάλλονται  επιχειρήματα τα οποία στερούνται νομικής υπόστασης.

Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό- Επισιτισμό, έχουν δεχτεί τεράστιο πλήγμα από τα συνεχιζόμενα lockdown και  η υπογραφή των τοπικών κλαδικών συμβάσεων πρέπει και επιβάλλεται να γίνει πράξη, όταν μάλιστα οι ενστάσεις της εργοδοτικής πλευράς δεν εντοπίζονται καν στους οικονομικούς όρους της σύμβασης αλλά στους θεσμικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με το Σωματείο Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «ο Ερμής»

Πανελλήνια Ημέρα Αιμοδοσίας: Στην Πλατεία Ελευθερίας ο "Αιματοκρήτης"

Επανέρχεται στην ενεργό δράση ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος