Κρήτη

Χανιά

Εθελοντές καθαρίζουν παραλίες του νομού Χανίων

gfnfshn.jpg

Ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών του δράσεων, συμμετέχει σήμερα στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού “Let’s do it Greece 2019″, η οποία διοργανώνεται στη χώρα μας για όγδοη συνεχή χρονιά, θέτοντας ως στόχο το συντονισμένο καθαρισμό περιοχών σε ολόκληρη τη χώρα από εθελοντές.

Στόχος του Δήμου Πλατανιά, με τη συμμετοχή του στην εν λόγω περιβαλλοντική δράση, είναι να δημιουργηθεί μία κοινή προσπάθεια από όλους τους δημότες για τον καθαρισμό όσο το δυνατόν περισσότερων περιοχών του Δήμου και συγχρόνως να ενεργοποιηθούν εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, επιχειρήσεις, σχολεία και άλλοι φορείς του Δήμου μας, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε να διατηρήσουμε τον Δήμο καθαρό. Αναγκαιότητα που έχει αναδειχθεί ύψιστης και επιτακτικής σημασίας, μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Δήμο Πλατανιά.

Στη Σούδα

Η Δημοτική Κοινότητα Σούδας συμμετέχει για 4η συνεχή χρονιά στην δράση καθαρισμού παραλιών και δημοσίων χώρων ‘‘L E T’ S D O I T G R E E C E’’. ‘Οπως ανακοινώθηκε η δράση θα πραγματοποιηθεί «την Κυριακή 7 Απριλίου καθαρίζουμε την παραλία Βλητέ Σούδας».  Στη δράση καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι της Σούδας, τους μαθητές των Σχολείων της Σούδας, αλλά και τους φίλους της Σούδας, να συμμετέχουν στην δράση αυτή, και ταυτόχρονα να απολαύσουν το ανοιξιάτικο-κυριακάτικο πρωϊνό τους στην παραλία του Βλητέ Σούδας.
Σημείο συνάντησης στις 11 το πρωί, κάτω από την Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Σούδας.

Στην Κίσσαμο

Ο Δήμος Κισσάμου, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών του δράσεων συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά, στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού “Let’s do it”, η οποία διοργανώνεται στη χώρα μας για έκτη συνεχή χρονιά και η οποία θέτει ως στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο μέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.
Στο πλευρό του Δήμου Κισσάμου, στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας συμμετέχουν μία σειρά από φορείς, σύλλογοι, εθελοντικές οργανώσεις και ομάδες πολιτών της Κισσάμου, με στόχο να υπάρξει ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών για τον καθαρισμό διαφόρων περιοχών του Δήμου μας.
Η δράση καθαρισμού στην Κίσσαμο θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου και τα σημεία που θα καθαριστούν (με τα σημεία συνάντησης και τους συνεργαζόμενους φορείς) μέχρι στιγμής είναι τα εξής:
– Χρυσοσκαλίτισσα, Αψάνισα , Άσπρη Λίμνη καθαρισμός παραλιών σε συνεργασία με το Μορφωτικό-Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο Πλοκαμιανών & Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδίων Αμυγδαλοκεφαλίου & 1 Γραμμάριο Δράσης. Ώρα έναρξης 10,00πμ . Σημείο συνάντησης Λιβάδια
Κίσσαμος Γήπεδο & παιδική χαρά , καθαρισμός σε συνεργασία με το 1ο & 2ο Δημοτικό σχολείο Κισσάμου. Ώρα έναρξης 10,00πμ . Σημείο συνάντησης στην παιδική χαρά .
-Κίσσαμος Μαύρο Μόλος , καθαρισμός παραλίας σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό σχολείο Κισσάμου. Ώρα έναρξης 10,00πμ . Σημείο συνάντησης Μαύρο Μόλος.
-Κίσσαμος Λειβάδια , καθαρισμός παραλίας σε συνεργασία με το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κισσάμου Ώρα έναρξης 10,00πμ . Σημείο συνάντησης Naya Beach Bar. .
-Κορφαλώνας καθαρισμός παραλίας σε συνεργασία με την Εθελοντική ομάδα διατήρησης καθαριότητας παραλιών “Κissamos Beach cleaning. Ώρα έναρξης 10,00πμ . Σημείο συνάντησης Κορφαλώνας .
-Λιμάνι Κισσάμου, καθαρισμός βυθού με εθελοντική ομάδα δυτών και με Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κισσάμου
-Πλάτανος , καθαρισμός χωριού σε συνεργασία με το Δημιουργικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Πλατάνου Ώρα έναρξης 10,00πμ . Σημείο συνάντησης γραφείο Συλλόγου .
-Έλος , Λίμνη , Λούχι καθαρισμός χωριών από τον πολιτιστικό Σύλλογο
– Παραλία Νοπήγεια , καθαρισμός παραλίας σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα κατοίκων & Κυνηγητικός Σύλλογος Κισσάμου . Ώρα έναρξης 11,00πμ . Σημείο συνάντησης ταβέρνα «Πορφύρα» .
-Παραλία Δημοτικού Σταδίου Κισσάμου, σε συνεργασία με τη Νεολαία Κισάμου (ΝΕ.ΚΙ.) . Ώρα έναρξης 10,00πμ . Σημείο συνάντησης ξενοδοχείο Γαλήνη.
-Γραμβούσα παραλιακό μέτωπο , σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμβούσας. Ώρα έναρξης 10,00πμ . Σημείο συνάντησης παιδική χαρά.
-Ψαρολίμανο Κισσάμου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Προβολής Κισσάμου « Η Γραμβούσα» Ώρα έναρξης 11,00πμ . Σημείο συνάντησης ταβέρνα «Ο Τσέγκας»
-Δραπανιάς καθαρισμός παραλίας από Τυφλό ποταμό μέχρι Ιππόκαμπο σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα κατοίκων. Ώρα έναρξης 11,00πμ . Σημείο συνάντησης Λιμνιάρης.
« Η Αναγέννηση» . Ώρα έναρξης 11,00πμ . Σημείο συνάντησης πλατεία Έλους .

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: 14χρονη έπεσε από μεγάλο ύψος

κοπέλα

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα το πρωί στο ΕΚΑΒ για πτώση ενός μικρού κοριτσιού από μεγάλο ύψος.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Ιεράπετρα, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η 14χρονη έπεσε από ύψος που ξεπερνά τα 4 μέτρα.

Για καλή της τύχη, δεν τραυματίστηκε σοβαρά με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να την παραλαμβάνει και να την μεταφέρει σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο της περιοχής. 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Συναγερμός για 23χρονο που ήπιε ποντικοφάρμακο

Ηράκλειο: "Λουκέτο" σε όλο το σχολείο λόγω κορωνοϊού

Ηράκλειο: Ο ένας μπήκε σε τρία ΙΧ για να κλέψει, η άλλη είχε χασίς

Θρήνος για την 35χρονη Αναστασία (βίντεο)