Κόσμος

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση στο βόρειο Ιράκ

τουρκία συρία

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας άλλος τραυματίσθηκε από ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από κούρδους μαχητές εναντίον στρατιωτικής βάσης στο βόρειο Ιράν, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Η Τουρκία επιτίθεται τακτικά στους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), τόσο στις νοτιοανατολικές περιοχές της όσο και στο βόρειο Ιράκ. Τον Ιούνιο η Άγκυρα είχε εξαπολύσει μια νέα χερσαία επίθεση στο πλαίσιο της οποίας τουρκικά στρατεύματα είχαν προωθηθεί βαθύτερα στο έδαφος του Ιράκ

Το τουρκικό υπουργείο ανακοίνωσε πως οι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από «πυρά παρενόχλησης», ρουκέτες που έπληξαν μία από τις τουρκικές βάσεις στο γειτονικό Ιράκ.

Σε μια χωριστή ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως 71 μαχητές του PKK έχουν σκοτωθεί από τις 13 Ιουλίου στο πλαίσιο μιας σειράς επιχειρήσεων στο εσωτερικό της Τουρκίας με την ονομασία «Επιχειρήσεις Αστραπή», ενώ πρόσθεσε πως 38 συνεργάτες του PKK έχουν συλληφθεί.

Κόσμος

Σαρώνει τη Βραζιλία ο κορωνοϊός: Πάνω από 24.000 νέα κρούσματα

Βραζιλία κορωνοϊός

Στη Βραζιλία καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες 24.818 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 566 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας την Τετάρτη.

Στη λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν πλέον καταγραφεί 5,3 εκατομμύρια μολύνσεις από τον κορωνοϊό, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας ανέρχεται σε 155.403 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.